Knallsalg av iPhone

Men NetCom-kundene har også gjenoppdaget Sony.

Interessen for iPhone 5 er fortsatt stor blant NetComs kunder. Selv den snart 32 måneder gamle iPhone 4 er mer populær enn nesten alt det de øvrige aktørene kan tilby. Det eneste unntaket er Samsung Galaxy S III, som kun har iPhone 5 foran seg.
Interessen for iPhone 5 er fortsatt stor blant NetComs kunder. Selv den snart 32 måneder gamle iPhone 4 er mer populær enn nesten alt det de øvrige aktørene kan tilby. Det eneste unntaket er Samsung Galaxy S III, som kun har iPhone 5 foran seg. (Bilde: Apple)

Men NetCom-kundene har også gjenoppdaget Sony.

NetCom kom i dag med selskapets månedlige liste over de ti mest solgte smartmobilene i selskapets salgskanal, denne gang for januar.

Oversikten viser at etterspørselen etter iPhone fortsatt er voldsom, etter å ha vært langt mer moderat i kvartalene før lanseringen av iPhone 5 i slutten av september. Bare Samsungs Galaxy S III greier å hindre at alle de tre iPhone-modellene som selges, oppnår pallplassering.

Den aldrende Galaxy S II er nå passert av den enda eldre iPhone 4.

Selv om Samsung fortsatt er den leverandøren som har flest smartmobiler innen på listen, er det endelig en annen Android-aktør som har begynt å gjøre seg mer gjeldende, nemlig Sony, som har inntatt plassene sju til ni.

– Sony er på vei til gamle høyder. Det er definitivt et pluss for mangfoldet i markedet og forbrukerne at Sony igjen konkurrerer med det beste fra Apple og Samsung, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

Han vil dessuten gjerne trekke fram at det faktisk finnes gode produkter fra andre leverandører også.

– Men ikke glem at produsenter som HTC, Nokia, LG, ZTE og Huawei også lager flotte telefoner. Og dersom du har spesielle behov, finnes det også telefoner fra spesialprodusenter. Doro har eksempelvis brukervennlige og enkle telefoner myntet på eldre, mens Sonim selger ekstremt robuste telefoner til håndverkere og montører, sier Renaas.

Listen nedenfor viser de ti mest smartmobilene som ble solgt mest gjennom NetComs salgskanal i januar. Desember-plasseringene vises i parentes.

1. (1) Apple iPhone 5

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (3) Apple iPhone 4S

4. (5) Apple iPhone 4

5. (4) Samsung Galaxy S II

6. (6) Samsung Galaxy Note II

7. (6) Sony Xperia Go

8. (-) Sony Xperia Acro S

9. (9) Sony Xperia V

10.(9) Samsung Galaxy Xcover

I pressemeldingen er det oppgitt at Apples iOS utgjorde 62 prosent av alle de solgte telefonene i januar – en økning på ett prosentpoeng fra desember, mens Android-salget utgjorde 38 prosent, en nedgang på ett prosentpoeng. Med tanke på at smarttelefoner med Windows Phone 8 nå har vært i salg en stund, oppfattet vi det som litt rart at salget av Windows Phone-mobiler ikke skulle utgjøre mer enn i beste fall noen promille av det totale salget til NetCom.

Men slik er det da heller ikke.

– Operativsystem-oversikten gjelder for telefoner på topp ti-listen, forteller Anders Bigseth, pressekontakt i NetCom, til digi.no.

– Grunnen til dette er at produsentene ikke ønsker en tilsvarende totaloversikt publisert, opplyser han.

Dermed vet vi ingenting om hvor godt Windows Phone-mobilene selges hos NetCom, bortsett fra at ingen av dem når opp på topplisten.

Nå er det ikke slik at tallene fra NetCom nødvendigvis er representative for det som selges gjennom andre salgskanaler enn den til NetCom, som omfatter 60 butikker i NetCom Shops-kjeden, selskapet nettbutikk og kundesenter, samt forhandlere som selger NetCom-tjenester.

    Les også:

Til toppen