Knallsalg for Motorola

Motorola tar markedsander fra Nokia etter et knallbra første kvartal for mobilprodusenten.

Motorola tar markedsander fra Nokia etter et knallbra første kvartal for mobilprodusenten.

Nok et selskap kaprer markedsandeler fra Nokia. I første kvartal tok både Samsung og Sony Ericsson en større bit av mobilmarkedet. Nå melder også Motorola, verdens nest største mobilprodusent, om en kraftig vekst.

- Our number one priority was execution, sa Motorola-sjef og styreformann Ed Zander.

Om det var ordet "henrettelse" Motorola-sjefen hadde i tankene er uvisst. Det kunne være nærliggende å tro siden Motorola tok kraftig inn på sin argeste konkurrent Nokia. ("Execution" betyr også iverksetting/sette i gang).

Motorola kan i første kvartal skilte med en salgsvekst i mobildivisjonen på hele 67 prosent i forhold til første kvartal i 2003. Antall solgte mobiltelefoner var på 25,1 millioner enheter, noe som er en økning på 51 prosent. Total salgsvekst i hele Motorola var på 42 prosent.

    Les også:

Det skjer like etter at Nokia rapporterte om svakt mobilsalg rett før helgen. Nokia tapte terreng i første kvartal, mens selskaper som Sony Ericsson, Samsung og nå Motorola tar nye markedsandeler. Det er særlig i Europa Motorola tok markedsandeler, opplyste selskapet.

Nokia fikk en salgsnedgang på to prosent i første kvartal, og veksten i antall solgte mobiltelefoner var lavere enn de andre produsentene. Både Sony Ericsson, Samsung og Motorola kunne skilte med en økning i antall solgte mobiler på over 50 prosent.

Motorola-aksjen steg over 20 prosent på Wall Street etter at de gode tallene ble kjent.

Til toppen