RESULTATERFINANS

Knallstart for Twitter på børsen

Steg som en rakett.

Twitter gikk på børs med et brak torsdag. Kursen steg til himmels etter at aksjene ble tilgjengelige i markedet.
Twitter gikk på børs med et brak torsdag. Kursen steg til himmels etter at aksjene ble tilgjengelige i markedet. Bilde: Getty Images/All Over Press
8. nov. 2013 - 07:45

New York (NTB-Reuters-TT): Twitter-aksjene steg rett til værs da selskapet debuterte på New York-børsen.

Mikrobloggtjenesten Twitter gikk torsdag på børs og kunne tilby investorene i alt 70 millioner aksjer. Prisen per aksje var på forhånd satt til 26 dollar, men steg raskt til over 45 dollar.

Ved børsslutt var kursen på 44,94 dollar, noe som innebar en avkastning på nærmere 73 prosent for dem som hadde sikret seg aksjer til utropspris.

Da nyheten om at Twitter skulle gå på børs først ble kjent i forrige måned, ble det antydet at prisen per aksje ville ligge på mellom 17 og 20 dollar.

Børsanalytiker Brian Wieser sa før Twitters debut at aksjekursen kunne komme til å stige til over 30 dollar, men advarte samtidig om at handelen kan bli ustø.

Han påpeker at selskapet aldri har bokført noe overskudd, og at det er høyst usikkert hvor bra det vil gå etter børsnoteringen.

– Det er fortsatt mye som er usikkert, og det er vanskelig å få grep om hvor store mulighetene er, sa Wieser til nyhetsbyrået TT.

Twitter har 230 millioner brukere verden over, og 825.000 nordmenn har konto på Twitter, ifølge Ipsos MMI. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.