Knallstart på børsåret 1999

Årets første mandag ble en jubeldag på Oslo Børs. Totalindeksen spratt opp 4,16 prosent, godt hjulpet av offshore- og IT-aksjene.

Årets første mandag ble en jubeldag på Oslo Børs. Totalindeksen spratt opp 4,16 prosent, godt hjulpet av offshore- og IT-aksjene.

Tar man første børsdag som et tegn på hvordan resten av 1999 blir, er det bare å ta på seg solbrillene og hente frem champagne-kjøleren: Totalindeksen hoppet opp 4,16 prosent på årets første mandag, mens IT-indeksen spratt opp 5,15 prosent.

Eneste skår i gleden er at omsetningen er lav - det ble handlet for bare 833 millioner kroner på Oslo Børs mandag, der offshore-aksjene dominerte blant vinnerene. Dataselskapet Iterated Systems inntok imidlertid andreplassen med en vekst på nesten 30 prosent til ny sluttnotering på 6,60 kroner. Hoppet kan skyldes at selskapet har lansert et nytt produkt for grafisk bransje på Macworld-messen i San Francisco i dag.

Også Tandberg Data gjorde det meget sterkt mandag med hopp på 11,32 prosent til 29,50 kroner uten at det er kjent noen nyheter om selskapet. De store IT-selskapene som Merkantildata, NetCom, Ask og Tandberg Televison gjorde også kraftige hopp.

Det burde derfor kanskje bekymre Agresso-sjef Thorolf Kildal at aksjen hans faller med halvannen prosent på en dag som denne. En forklaring er at den uvanlig høye omsetningen har presset ned prisen. I løpet av dagen ble nesten 2,5 prosent av aksjene i Agresso omsatt, blant annet gjennom to store handler på henholdsvis 400.000 og 700.000 aksjer.

Det ble ikke omsatt aksjer i Ark, noe som ikke er så uvanlig, men på en oppgangsdag som denne er det uvanlig at Opticom ikke rører på seg.

Til toppen