Knapphet på brikkesett til bærbare

Intel greier ikke å dekke etterspørselen etter brikkesett for bærbare.

Intel greier ikke å dekke etterspørselen etter brikkesett for bærbare.

Det er ifølge Taipei Times betydelig knapphet på Intels CPU-brikkesett for bærbare PC-er. Dette gjelder trolig også brikkesettene som benyttes i Centrino-baserte PC-er. Dette kan føre til lavere produksjon av bærbare PC-er i Taiwan. Mange av de store PC-produsentene får produsert de bærbare PC-ene hos selskaper i Taiwan, Kina og Sør-Korea.

- Det er mangel på Intels mobile CPU-brikkesett for bærbare PC-er, med et gap på mer enn 20 prosent for å dekke etterspørselen i markedet, soer Simon Yang, seniorforsker med Topology Research Institute, til Taipei Times.

Yang mener at knappheten skyldes solide salg av bærbare PC-er i hittil i fjerde kvartal - høyere salg enn Intel opprinnelig hadde forventet. Salget i tredje kvartal var noe svakere enn forventet.

Ifølge Topology Research Institute har det globale markedet for bærbare PC-er vokst med omkring 17 prosent så langt i det fjerde kvartalet, sammenlignet med tredje kvartal. Det taiwanske markedet for bærbare PC-er har i den sammen perioden vokst med 30 prosent.

Yang mener at knappheten først og fremst vil gå utover små, taiwanske produsenter, inkludert Acer og Asustek, som har mindre makt enn de store, globale leverandørene til å sikre seg vedvarende leveranser av nøkkelkomponenter. Han mener at disse selskapene på grunn av dette, vil kunne oppleve en nedgang på omtrent ti prosent i det totale salget i år.

Yang tror at knappheten kan føre til at den samlede produksjonen av bærbare PC-er i Taiwan i år vil ende opp på 31 millioner enheter, i stedet for 32,4 millioner enheter som tidligere har vært forventet.

Til toppen