BEDRIFTSTEKNOLOGI

Knapphet på Pentium Pro 200

Intel begynner å få problemer med å levere nok av sin populære 32-bits Pentium Pro 200MHz prosessor, og det ser ikke ut til at det blir noen forbedringer i situasjonen før etter nyttår. Det ventes derfor at det kan bli forsinkelser i levering av Pentium Pro 200 maskiner fra norske PC-leverandører mot slutten av året som følge av prosessormangelen.

Anders Berg
24. okt. 1996 - 16:00

Mange organisasjoner har ventet med å oppgradere sin datamaskinpark til Windows NT 4.0 kom på markedet. Nå som NT 4.0 er klar, ønsker mange bedrifter å kjøpe Pentium Pro maskiner fordi NT 4.0 er skrevet med denne prosessoren for øye. Dette har ført til en eksplosiv etterspørsel på markedet, spesielt etter den raske 200 MHz modellen. Den uventet raske økningen i etterspørselen har gjort at Intel ikke greier å levere nok prosessorer.

Endel norske PC-leverandører vil merke dette problemet, og PC-salget mot sluten av året vil kunne lide under denne knappheten. Grunnlaget for noen prisreduksjoner er heller ikke der.

- Det er et generelt problem i markedet nå som det blir tilgang på et begrenset antall Pentium Pro prosessorer ut året. Leveringsbegrensninger vil være med på å opprettholde prisene, sier Jan Erik Halvorsen, markedsdirektør i Datavarehuset.

Administrerende direktør i AST Norge, Lars Frydenlund, bekrefter overfor digi:data at det er spesielt 200MHz prosessoren det er stor etterspørsel etter.

- Dette fører til forsinkelse i introduksjonen av nye modeller i november, noe som er uheldig. Derimot vil AST kunne levere maskiner med Pentium Pro 180 MHz i tilstrekkelig mengder, sier Frydenlund.

Andre aktører digi:data har snakket med, har ikke merket noe til leveringsproblemene.

- Compaq har ikke merket noen leveringsproblemer. Vi er Intels største kunde og har derfor faste avtaler med dem, uten at jeg kan gå nærmere inn på dette. Jeg vil tro at det er et større problem for firmaer som handler etter behov på det åpne markedet, sier Asbjørn Søgstad, markedsdirektør hos Compaq Computer Norway.

Årets siste kvartal er svært viktig for PC-produsentene fordi en uforholdsmessig stor del av salget foregår i årets tre siste måneder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.