Knekker DVD-koden på australsk TV

Hull i den føderale lovgivningen gjør at hacker-aktivistene i 2600 Australia fullt lovlig kan sende DVD-knekkeren DeCCS, samt annen sensitiv informasjon over TV-nettet.

Hull i den føderale lovgivningen gjør at hacker-aktivistene i 2600 Australia fullt lovlig kan sende DVD-knekkeren DeCCS, samt annen sensitiv informasjon over TV-nettet.

Historien om DVD-dekrypteringen og den norske talsmannen Jon Johansen for den norsk-tyske gruppen MoRE begynner allerede å bli gammelt nytt til tross for rettslig forfølgelse av 17-åringen.

Nå har hackere funnet en finurlig måte å spre DeCCS-koden på.

- Sendingen skal inneholde tekstfiler med tema som etikk, datasikkerhet og personvern samt DVD-kryptering, sier lederen i 2600 Australia, Grant Bayley, til Computerworld Australia.

Bayley sier at teksten i den femten-sekunders 'reklamen' ikke vil være lesbar ved sending, men at de som ønsker det kan ta opp sendingen og så spille den som en sekvens av stillbilder for å lese teksten.

Australsk lov er for tiden under revisjon - blant annet på copyright-området - men selv ikke de foreslåtte lovtilleggene hadde kunnet hindre kringkastingen av informasjon som for eksempel DVD-dekrypteringskoden, uansett om denne ødelegger for DVD-bransjen, sier Bayley.

Prosjektet kommer på luften i løpet av et par uker, og vil bli sendt sent på natten.

Organisasjonen 2600 har base i New York og har lenge vært svært engasjert i det gamle hacker-prinsippet om fri informasjonsutveksling på Internett.

Nettstedet 2600.com var en av de mange som publiserte DeCCS-koden etter at den kom ut på nettet, og er også en av de mange som har mottatt brev fra filmstudioenes organisasjon Motion Picture Association of America med beskjed om rettslige konsekvenser av dette.

Navnet 2600 kommer av frekvensen som amerikanske telefon-hackere, såkalte 'phreakere', brukte til å skaffe seg gratis telefonsamtaler på 80-tallet.

Les:


Tre norske nettsteder saksøkt av amerikansk DVD-organisasjon
DeCSS-gutta vant første runde
Hollywood truer norske Jon (15) med rettssak
Nordmenn knekte DVD-koden
Økokrim sikter påstått DVD-sabotør
Kronerulling for siktet DVD-hacker
16-åringen offer i et politisk spill, hevder Hannemyr
DVD-sak kan få konsekvenser for pekeransvaret
Filmbransjens advokater delte ut DVD-kode

Til toppen