Knips kortet for å betale

Scanpay har et konsept de tror kan få fart på mobil betaling.

Knips kortet for å betale
Når du skal betale, holder du kortet slik at det avbildes i det angitte arealet på skjermen. Bilde: Scanpay

Mobile betalingsløsninger er det mange av, men ingen av dem har slått spesielt godt an i modne markeder. En fransk oppstartbedrift, Scanpay, mener de har en løsning som gjør det enkelt for både mobilbrukeren som skal betale, og for butikken som skal selge.

Sett fra butikkens side dreier det seg om å utvide butikkens app med noen linjer kode og noen rammeverk fra Scanpay. Nettsiden til Scanpay forklarer konseptet: De tilbyr en utviklerpakke (SDK, software developer kit) for å integrere betalingsløsningen i butikkens app. SDK-en har form av et bibliotek for henholdsvis iOS og Android.

Sett fra brukerens side virker det slik: Når man har kommet så langt i nettbutikken at bestillingen skal betales, tar Scanpay-modulen over. Mobilens kamera aktiveres, og skjermen viser et avgrenset areal der man skal knipse et bilde av et betalingskort eller et kredittkort. Scanpay-modulen gjør de nødvendige oppslag, og ber om sikkerhetskode. Når kode og kort er klarert, godkjenner man beløpet, og Scanpay-modulen sørger for at betalingen går i orden. Hvis kjøper tillater det, kan butikken registrere kortet slik at man slipper å skanne det ved neste betaling. Utenom butikkens app kreves ingen ytterligere programvare på mobilen.

Butikken betaler 0,15 euro, det vil si 1,15 kroner, hver gang et kort knipses.

Løsningen ble lansert i Frankrike i mars, og er tatt i bruk til blant annet hotellbestilling. Selskapet opplyser i en e-post at de vil presentere Scanpay i andre europeiske land fortløpende.