Knøttliten bærbar tilgjengelig i Norge

En fullverdig bærbar PC, men bare litt større enn et DVD-cover, ble nylig lansert i Norge.

Flybook A33ig er navnet på en bærbar PC som ble vist fram under CeBIT-messen våren 2005. Nå er PC-en kommet på det norske markedet.

PC-en er svært liten. Den måler 235 x 155 x 31 mm og veier omtrent 1230 gram. Likevel er maskinen godt utstyrt. Prosessoren er en 1 GHz Crusoe TM-5800 fra Transmeta med 512 kB sekundært hurtigminne. Systemminnet er på 512 MB, og maskinen leveres med en harddisk på 40 eller 100 GB. Brikkesettet er ALi 1535+ bidrar til at maskinen leveres med videoutgang, to USB 2.0-utganger to Firewire-utganger, Ethernet, modem, PCMCIA, Bluetooth, WLAN med støtte for ekstern antenne og AC 97-lyd og interne høyttalere.

    Les også:

Grafikken er basert på Ati Radeon Mobility med 16 MB separat grafikkminne. Maksimal oppløsning som støttes med 32-bits farger er 1800 x 1440, men dette er selvsagt på en ekstern skjerm. Skjermen som er montert på PC-en er roterbar og trykkfølsom med en diagonal størrelse på 8,9 tommer og oppløsning på 1024x600 punkter (16:9).

Batteritiden er oppgitt til å være omtrent tre timer.

Maskinen benytter Windows XP og kan leveres med blant annet GPS-mottaker.


Veiledende pris i Norge starter på 15.490 kroner + mva. En versjon utstyrt med Windows XP Professional, ekstern tolags DVD-brenner, ekstern mus, GPS-mottaker og adapter for strømforsyning i bil, koster 19.790 + mva.

Selv om president hos den norske agenten Xccess Technologies, Svein-Arne Sørgård, forteller til digi.no at han ved egen bruk ikke har funnet noe å utsette på maskinens skjerm og tastatur, ville vi nok ha prøvd maskinen først, før vi eventuelt hadde gått til innkjøp av en. Med så liten størrelse, er dimensjonene på disse komponentene også temmelig små, noe som antagelig ikke passer så godt for de med litt svakt syn eller store hender.

Mer informasjon om Flybook finnes på denne siden.

Til toppen