Knøttliten harddisk danker flashkort på pris

Amerikanske Cornice lanserte denne uken en harddisk som på både lagringskapasitet og pris danker ut flashkort og microdrive.

Amerikanske Cornice lanserte denne uken en harddisk som på både lagringskapasitet og pris danker ut flashkort og microdrive.

Harddisken amerikanske Cornice lanserte mandag har en diameter på én tomme og har en lagringskapasitet på 1,5 GB. Forventet utsalgspris i kvanta på 10.000 enheter er 65 dollar, men målet er 50 dollar.

Dette er de essensielle tallene vedrørende Cornice Storage Element, en knøttliten harddisk framstilt for å bli så lett, solid og billig som mulig.

Harddisken, som i første omgang vil bli brukt i MP3-spillere og digitale stillbilde- og videokameraer, tåler en joggetur og et fall på en meter. Strømforbruket skal være svært lavt, en kommende MP3-spiller skal kunne spille av musikk i tolv timer i strekk på ett batteri. Årsaken er at motoren til harddisken stopper når behovet ikke er tilstede.

I enhetene som benytter harddisken kommer den til å være festet til enhetens hovedkort. Overføringen av dataene vil skje via USB-grensesnitt.

Ifølge Silicon.com har foreløpig tolv ulike selskaper annonsert planer om å benytte harddisken. De fleste vil ta den i bruk i MP3-spillere, men det er også kjent at Samsung vil benytte den i et videokamera på størrelse med en sigaretteske. Denne skal komme på markedet i USA i august.

Sammenlignet med prisen på blant annet IBMs betydelig større MicroDrive-disker, er prisen på Storage Element svært lav. En Compact Flash Type II MicroDrive med én gigabyte lagringskapasitet fra IBM koster gjerne godt over 1600 kroner. Flashminne med samme lagringskapasitet koster godt over 2000 kroner. Det er dyrere enn det mange av de komplette enhetene som benytter Storage Element vil koste.

Til toppen