RESULTATERFINANS

Knowit gjør det sterkt i Norge

– Her skal vi vokse videre, sier konsulentselskapet.

Henrik Lie-Nielsen i IT-konsulentselskapet Knowit melder om vekst i Norge.
Henrik Lie-Nielsen i IT-konsulentselskapet Knowit melder om vekst i Norge.
29. apr. 2014 - 11:02

Det svenske IT-konsulentselskapet Knowit melder om solid vekst i Norge, der de har drøyt 400 ansatte fordelt på fem kontorer.

I årets tre første måneder solgte de utviklingstjenester og rådgivning for 131,6 millioner kroner her til lands, en vekst på 12,48 prosent mot samme kvartal i fjor.

Resultatet (EBITA) er opp nærmere 25 prosent til 16,1 millioner kroner. Driftsmarginen ligger på 12,3 prosent, opp fra 11,0 prosent året før.

– Vi har ambisjoner om videre vekst, sier Henrik Lie-Nielsen som leder virksomheten i Norge i en pressemelding.

Her har de blant annet posisjonert seg som selskapet som skriver forhatte Java ut av BankID. Versjon 2.0 av BankID blir trolig rullet ut i nettbanker til høsten. Løsningen er basert på såkalt responsivt design og skal fungere på tvers av plattformer.

Selskapet er notert på Stockholm-børsen og har vel 1.800 ansatte totalt. Foruten Norge og Sverige har de kontorer også i Danmark, Finland, Estland og Russland.

På konsernnivå økte Knowit omsetningen fem prosent til 502,6 millioner norske kroner i første kvartal. Resultatet etter skatt ble 23,8 millioner norske kroner, opp fra 17,3 millioner kroner samme periode i fjor.

Mens Knowit sliter med underskudd på driften i Finland er situasjonen i hjemlandet Sverige mer stabil. Etterspørselen i det norske markedet blir i regnskapsrapporten beskrevet som sterk.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.