AVTALER & KONTRAKTER

Knowit kjøper Oracle-spesialist

Overtar Oslo-firmaet Dataess.

Knowit overtar Dataess AS og sikrer seg med det mer spesialkompetanse, hovedsaklig på Oracle-teknologi.
Knowit overtar Dataess AS og sikrer seg med det mer spesialkompetanse, hovedsaklig på Oracle-teknologi. Bilde: knowit
11. des. 2014 - 14:29

Dataess er et lite konsulenthus, som trass bare 13 ansatte har klart å kapre offentlige kontrakter i kamp med de største.

I fjor fikk de tilsagn på et anbud om systemutvikling for Skatteetaten og leverer blant annet tjenester knyttet mot Altinn.

Nå har Oslo-bedriften som var eid av de ansatte valgt å slutte seg til det langt større IT-miljøet i Knowit Norge.

Knowit kjøper 53 prosent av aksjene kontant. Resten blir overdratt over en treårsperiode der kjøpesummen avhenger av hvor god butikken er.

Det svenskeide IT-konsulentselskapet opplever sus i serken. Nå nærmer de seg 450 ansatte i norgesavdelingen og rundt 1.900 på nordisk nivå.

– Ambisjonen er å vokse videre i Oslo og kjøpet av Dataess gjør at vi kan tilby enda bredere tjenester til våre kunder, sier norgessjef Henrik Lie-Nielsen i en pressemelding. Ifølge ham gjør oppkjøpet dem også bedre rustet for ytterligere rekruttering og vekst.

Dataess bytter nå navn til Knowit Dataess AS. Selskapet solgte i fjor tjenester for vel 33 millioner kroner med 1,1 millioner kroner på bunnlinjen.

Daglig leder Bjørn Deverill-Mathisen sier i en uttalelse at de ser frem til å bli del av et større fagmiljø. De to selskapene har før oppkjøpet samarbeidet i flere kundeoppdrag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.