BEDRIFTSTEKNOLOGI

Knudsen overtar ansvaret for Telenor

Fra og med i dag er det statsråd Grete Knudsen som har ansvaret for Telenor. Overføringen er dermed fremskyndet ettersom det først var planlagt at Knudsen ikke skulle overta før etter børsnoteringen av selskapet.

Frode Eriksen
8. sep. 2000 - 14:18

Dermed unngår Samferdselsdepartementet beskyldninger knyttet til dobbeltrollene som staten har innenfor telebransjen i Norge, både som aktør og myndighet.

Næringsminister Grete Knudsen.
Grete Knudsen. Foto: Therese Werenskiold

Overføringen av statens eierskap i Telenor til Nærings og handelsdepartementet endrer imidlertid ikke på tidspunktet for børsnotering av selskapet. Det er derimot avhengig av den markedsmessige utviklingen fremover, heter det i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Et skille mellom eier- og regulatøroppgaver vil kunne bidra til økt tillit i omverden og føre til at avgjørelsesprosedyrer og organisasjonsløsninger blir utformet slik at en unngår sammenblandinger av roller, heter det i meldingen fra departementet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.