Knusende Nokia-rapport om eksploderende batterier

Det beligiske forbrukerombudet påstår Nokia-batterier kan være farlige, men Nokia blånekter.

Det beligiske forbrukerombudet påstår Nokia-batterier kan være farlige, men Nokia blånekter.

Ifølge den danske Forbrugerinformationens nyhetsbrev fi.dk er Nokia-modellene 3510, 3510i, 3310 og 3210 alle solgt med eksplosjonsfarlige batterier. Forbrugerinformationen baserer artikkelen på en belgisk forbrukertest, der konklusjonen er sjokkerende: En rekke Nokia-batterier er produsert uten sikring mot kortslutning.

- Enormt overraskende, sier Frank Vanmaele i det belgiske forbrukerombudet Verbruikersunie/Association Belge des consommateurs.

Vanmaele fastholder den oppsiktsvekkende konklusjonen fra forbrukertesten, selv om Nokia har gått hardt ut og avvist undersøkelsen som tøv. - Våre batterier er produsert med sikring mot kortsutning og det ikke finnes et eneste eksempel på at originale batterier har eksplodert, sier Nokia.

- Jeg forstår ikke at Nokia tør å si dette. Hvis du har ørlite teknisk kunnskap og et multimeter til å måle strøm og spenning, er det bare ta en Nokia BMC-3 batteri og teste selv, skriver Vanmaele i en e-post til danske Forbrugerinformationen, og følger opp med en bruksanvisning til hvordan Nokia-batteriene kan kortsluttes.

Den belgiske forbrukertesten slår fast at alle av Nokias hovedkonkurrenter - som Motorola, Siemens, Sony Ericsson og Samsung - har lagt inn sikring mot batterikortslutning. Det samme har også en rekke av de uoriginale batteriene som selges.

Norske Forbrukerrapporten har laget en oversikt over ulike episoder der Nokia-telefoner har eksplodert på grunn av kortslutning i batteriet.

Til toppen