TELE-KOMMUNIKASJON

Knuser Galaxy-rekord

Samsungs nye flaggskip.

Samsungs nye flaggskip, Galaxy S4, har brukt halve tiden å nå 10 millioner solgte enn sin forgjenger.
Samsungs nye flaggskip, Galaxy S4, har brukt halve tiden å nå 10 millioner solgte enn sin forgjenger. Bilde: Michael Nagle/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Samsung har solgt 10 millioner enheter av sitt nye flaggskip Galaxy S4 etter å ha hatt produktet tilgjengelig i 27 dager. Det er halvparten av tiden som forgjengeren, S3, brukte på å nå det samme nivået.

Galaxy S4 ble tilgjengelig i det sørkoreanske markedet 26. april og nådde 10-millionersmerket 22. mai, opplyser selskapets talsperson Nam Ki-yung til Bloomberg News. Det tok 50 dager før Galaxy S3 nådde samme nivå.

Selv om tallene er imponerende så slår de ikke etterspørselen Apple har etter iPhone. Da deres flaggskip, iPhone 5, ble lansert i september i fjor ble 5 millioner enheter revet vekk den første helgen.

Men Samsung holder allikevel smarttelefon-markedet i et jerngrep. Totalt sett har den sørkoreanske giganten en markedsandel på 31,7 prosent mens Apple innehar 17,3 prosent, viser tall fra Bloomberg Industries og IDC. Tredjeplassen innehas av LG med en andel på rett under 5 prosent.

Det er også Apple og Samsung som stikker av med nær sagt alle pengene. Strategy Analytics har regnet seg frem til at Samsung tjener mer penger på Android enn det Google, som eier plattformen, har klart.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.