Knusktørt på Neuer Markt

Nesten halvparten av Internett-selskapene på den tyske teknologibørsen Neuer Markt sliter med likviditeten og har ikke gode forutsetninger for å reise frisk kapital. Det hevder en ny studie.

Den tyske teknologibørsen Neuer Markt er inne i en mørk periode. En studie som Financial Times har gjort sammen med en tysk handelsskole viser at nesten halvparten av Internett-selskapene på børsen sliter med likviditeten.

68 selskaper ble undersøkt i studien, og konklusjonen var at 31 av disse var i fare for å gå tom for penger.

En av parameterne som lå til grunn for studien var selskapenes evne til å reise ny og frisk kapital, noe som er kritisk for oppstartselskaper med høy burn-rate.

At flere selskaper på Neuer Markt kommer til å få alvorlige pengeproblemer er gammelt nytt. Dette var nemlig konklusjonen til konsulentselskapet PricewaterhouseCoopers. De fant ut at en av syv selskaper i Internett-sektoren ved Neuer Markt ville få likviditetsproblemer innen 24 måneder. Den undersøkelsen ble foretatt i juli i år.

Problemene tilskrives den harde medfarten selskapenes aksjekurs har fått de siste månedene. Financial Times skriver at nettindeksen ved Neuer Markt har falt 62 prosent siden første januar i år, og hele 79 prosent siden mars i år.

Det er bioteknologi - aksjene som er hot, og som "spiser" pengene som dotcom selskapene tidligere fikk. Indeksen for bioteknologi-aksjer har i perioden fra januar fram til i dag steget hele 77 prosent. Men siden mars har de også fått merke tilbakegangen, dog "bare" 38 prosent, skriver Financial Times.

Til toppen