BEDRIFTSTEKNOLOGI

Knut Reed mot toppjobb i Intelsat

En av de foreslåtte kandidatene til toppjobben i satellittorganisasjonen Intelsat er administrerende direktør i Telenor Satellite Services, Knut Reed. Reed har støtte fra flere av de største eierne i Intelsat.

Frode Eriksen
21. mai 1998 - 14:13

Etter det digi.no erfarer har Reed støtte fra både amerikanske Comsat og British Telecom, som er de to største eierne i den internasjonale satellittorganisasjonen, med henholdsvis 18 og 5,7 prosent. Det er Telenor som har foreslått Reed som ny toppsjef i Intelsat, og datterselskapet Telenor Satellite Services er den fjerde største eieren i Intelsat med 4,6 prosent eierskap.

Det er usikkert om Reed kan vente støtte fra alle de andre nordiske landene, siden en av hans konkurrenter er svenske Conny Kullman, som allerede jobber innenfor Intelsat-systemet og er foreslått av Telia AB. De svenske interessene i Intelsat er imidlertid svært små, bare 0,42 prosent (Telia: 0,31, Tele 8: 0,01 og Tele2: 0,09), og lanset samlet er 41. største eier i organisasjonen.

Reed er fortiden i full gang med "valgkampen" i forbindelse med ledervervet til organisasjonen. Om han får jobben vil Reed kunne tiltre et av de mest betydningsfulle verv innenfor satellittkommunikasjon.

I tillegg til Reed og Kullman er det tre andre kandiater som er foreslått til ledervervet i Intelsat: colombianske John Echeverri, koreanske Han Hwangbo og indiske Brijendra K. Syngal.

Styret i Intelsat skal velge organisasjonens nye leder på et møte i Washington i midten av juni, og valget skal bekreftes av eierne på et ekstraordinært møte i "Assembly of Parties", før den nye lederen for organisasjonen tiltrer i stillingen i oktober.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.