Knutby-avslører går på børs

Selskapet som klarte å spore opp tekstmeldingene i Knutby-saken, går på børs.

Selskapet som klarte å spore opp tekstmeldingene i Knutby-saken, går på børs.

Det Kongsvinger-baserte IT-selskapet Ibas, som har spesialisert seg på rekonstruksjon av data, blir notert på Oslo Børs fredag 20. august.

Ibas ble for kort tid siden skilt ut av datasikkerhetsselskapet Norman. Det omtaler seg selv som et av verdens ledende selskaper innen datarekonstruksjon, datasletting og dataetterforskning.

Ibas var involvert i etterforskningen mot den nå drapsdømte pastor Helge Fossmo i Knutby-saken. Ibas klarte å spore opp tekstmeldingene til den tidligere siktede barnepiken Sara Svensson i Knutby-saken, som har innrømmet å ha drept pastor Helge Fossmos kone.

Ibas rekonstruerte innholdet i tekstmeldingene, som senere viste at pastor Fossmo hadde påvirket barnepiken til å utføre drapet. (se tidligere artikkel). Selskapet ekspertise og teknologi har også vært benyttet i rekonstruksjon av data under Irak-krigen, samt i etterforskningen etter Rockness-forliset utenfor Bergen.

    Les også:

Ibas hadde i 2003 en omsetning på 77,4 millioner kroner, og et resultat før skatt på 7,6 millioner. I årets første seks måneder hadde Ibas en omsetningsvekst på 12 prosent i forhold til samme periode i 2003.

Det er ennå ikke klart hvilken pris selskapet vil få når det går på børs fredag. Men flere andre IT-selskaper som har gått på børs det siste året har vært priset til 2-4 ganger omsetningen. Det peker mot at Ibas trolig får en pris på mellom 150 og 300 millioner kroner.

Ibas ble etablert i 1978, og har nå rundt 80 ansatte, fordelt på hovedkontoret på Kongsvinger og datterselskaper i åtte land - Sverige, Danmark, Finland, England, Tyskland, Polen, Frankrike, Singapore.

Selskapet har dessuten distributører og agenter i en rekke andre land i Europa, Asia og Amerika. Ibas satser også på tjenester innen dataetterforskning, som er et område i betydelig vekst.

Til toppen