Knytter kablene sammen

Enitel og Telia knytter sin felleseide nordsjøkabel sammen med British Petroleums (BP) nordsjøkabler.

På denne måten vil selskapene kunne bytte kapasitet mellom hverandre. I en pressemelding fra Enitel opplyses det ikke om det ligger penger i denne avtalen eller om den bare baserer seg på byttehandel.

Enitel og Telia eier hver 50 prosent av den 930 kilometer lange nordsjøkabelen NorSea Com mellom Rogaland og Lowestoft i Suffolk, som går via oljeplattformene Draupner, Ula, Ekofisk, Valhall og britiske Murdoch.

- Avtalen med BP gjør at vi kan utnytte vår overføringskapasitet enda bedre, samtidig som vi kan tilby våre kunder direkte tilknytning til enda en destinasjon i Storbritannia. Dette vil bidra til flere og bedre muligheter for effektiv tele- og datakommunikasjon i Nordsjøen og mellom Norge og Storbritannia, sier styremedlem i NorSea Com, Lars Olof Lanebo.

- For å legge til rette for ekspansjon av telenettet vestover på britisk sokkel etablerte vi allerede ved kabelutrullingen i 1998 et eget tilknytningspunkt ved Ula-plattformen. Det er dette BP nå har kjøpt, sier Lanebo.

BP startet utrulling av en 325 km fiberoptisk kabel fra Aberdeen i juli i år, og vil etter planen kunne koble seg til NorSea Com-kabelen ved Ula-plattformen innen 1. februar 2001. BP får da en ringstruktur for tele- og datatrafikk i Sør-England og får med avtalen med Telia og Enitel forbindelse til Skandinavia, opplyser prosjektsjef for BPs fibernett Godfrey Spalton.

Til toppen