Knytter vanlige IDE-disker til Serial ATA

Addonics lanserte nylig et lite kort som gjør det mulig å knytte vanlige harddisker og CD-ROM-stasjoner til den nye Serial ATA-bussen.

Addonics lanserte nylig et lite kort som gjør det mulig å knytte vanlige harddisker og CD-ROM-stasjoner til den nye Serial ATA-bussen.

Serial ATA er en relativt ny teknologi for overføring av data mellom en datamaskins harddisker og hovedkort. Teknologien vil på litt sikt vil erstatte dagens lav-ende standarder for tilknytning av lagringsenheter, IDE- og ATAPI.

Blant fordelene Serial ATA gir, er høyere overføringshastighet, hot swap-funksjonalitet, samt mulighet for smalere og lengre kabler.

Mange nye hovedkort leveres i dag med Serial ATA-kontrollere, og selv om utvalget av harddisker med Serial ATA-støtte ikke er voldsomt stort ennå, er slike disker tilgjengelige.

For de som allerede har IDE/ATAPI-enheter, kan de nå kjøpe et lite kort til disse enhetene som gjør det mulig å koble dem rett til en Serial ATA-forbindelse.

Kortet, Addonics ADIDESA, monteres rett på IDE-inngangen på enheten. Enheten vil da få omtrent de samme egenskapene som vanlige Serial ATA-enheter, selv om båndbredden selvfølgelig vil være begrenset til den som grensesnittet på harddisken kan tilby.

Prisen på kortet er 35 dollar.

Addonics leverer også PCI-kort med Serial ATA-kontrollere og RAID-støtte med to utganger til en pris på 39 dollar, for de som vil har Serial ATA uten å måtte bytte hovedkort.

Til toppen