BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kobber prosessorer - også fra Motorola

Nå har også Motorola annonsert at de er istand til å produsere integrerte kretser ved hjelp av kobber. Selskapet regner med å rulle ut de første produktene allerede til våren.

Eirik Flaa
2. okt. 1997 - 13:13

For en drøy uke siden annonserte IBM at de hadde funnet en måte å bruke kobber istedet for aluminium i mikroprosessorer. Kobber leder elektrisitet bedre enn aluminium, og dette åpner for å lage mindre og samtidig hurtigere brikker.

Nyheten om den nye teknikken ville gi IBM-produserte brikker en rekke fordeler, og annonseringen førte til et solid løft for selskapet på den amerikanske Nasdaq børsen. Flere analytikere mente likevel at det ikke ville ta lang tid før andre halvlederprodusenter kunne annonsere tilsvarende teknologi. De fikk rett.

Allerede på onsdag kunne Motorola proklamere at de har grep på den nye teknologien, og at de i september 1998 regner med å levere de første brikkene med kobberledere. Motorola sier at teknologien representerer det nødvendige teknologiske paradigmeskifte, for å overkomme begrensningene som i dag ligger i aluminiumsbaserte halvledere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.