BEDRIFTSTEKNOLOGI

Koble 24 skjermer til pc-en

AMD lanserer nytt skjermkort for proffene.

AMD-skjermkortet ATI FirePro V9800
AMD-skjermkortet ATI FirePro V9800 Bilde: AMD
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. sep. 2010 - 13:45

AMD lanserte denne lanserte denne uken en ny toppmodell blant selskapets skjermkortprodukter for profesjonelle brukere. ATI Firepro V9800 er det kraftigste, profesjonelle skjermkortet fra AMD til nå.

Kortet er spesielt rettet mot brukere innen digitalt innholdsproduksjon, DAK og visualisering. Det støtter blant annet Eyefinity-teknologien som gjør det mulig for det ene kortet å kobles til opptil seks skjermer på en gang, ved å tilby en oppløsning på opptil 5760 x 2160 piksler.

Dette kan dog utvides ved hjelp av synkroniseringsmodulen ATI FirePro S400, som gjør det mulig å synkronisere skjermbildene fra fire slike skjermkort. Dermed vil én eneste pc kunne levere bilder til opptil 24 ulike skjermer.

Det nye kortet er utstyrt med 4 gigabyte GDDR5-minne, noe som er ny rekord for AMD. Det store minnet skal først og fremst komme til nytte for brukere i bransjer hvor man behandler svært store datasett, blant annet innen olje- og gassindustrien, medisin og animasjon.

Sammenlignet med tidligere FirePro-modeller, skal V9800 levere 25 prosent høyere stream-prosessorytelse og mer enn dobbelt så høy flyttallsytelse med både enkelt og dobbel presisjon. Kortet støtter standarder som OpenCL, OpenGL 4.0, DirectCompute og DirectX 11.

AMD-skjermkortet ATI FirePro V9800
AMD-skjermkortet ATI FirePro V9800 Bilde: AMD

– Muligheten til å drive seks skjermutganger samtidig og oppnå et slikt stort bilde på en svært høyoppløst skjerm er et stort skritt framover for kontruksjonssamarbeid, sier Jerome Maillot, seniorleder i Dassault Systèmes, i en pressemelding.

– Det å dele en 3D-modell i full skal og oppnå en betydelig kostnadsreduksjon på samme tid lyder som en drøm. Likevel er det en realitet, sier Maillot.

ATI FirePro V9800 har en veiledende pris på 3500 dollar.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.