BEDRIFTSTEKNOLOGI

Koble deg til Xbox Live allerede nå

Microsoft har i dag lansert Xbox Live i åtte europeiske land. Selv om Norge ikke er blant disse, skal du ikke se bortifra at du likevel kan være med.

14. mars 2003 - 14:15

Microsoft nettjeneste for spillmaskinen Xbox ble startet opp i deler av Europa i dag. Men mens svenskene Xbox-brukere nå kan glede seg over muligheten til å koble spillmaskinen til Microsofts nye tjeneste, kunne Microsoft Norge nylig fortelle digi.no at dette ikke er tilfellet i Norge.

Dette betyr likevel ikke at du er helt avskåret fra å delta. Sannsynligvis vil det ikke være noe problem å koble seg til en tjeneste i et landene tjenesten tilbys. I tillegg til Sverige, lanseres Xbox Live i dag i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og Nederland. Men for de fleste vil det trolig være mest praktisk å gå live i Sverige. Betingelsene for å være med er at du skaffer deg en startpakke, samt at du har en "bredbåndforbindelse" til Internett. Les dette som ADSL, kabelmodem eller bedre.

Startpakken inneholder Xbox Communicator - som er en hodetelefon og en mikrofon, en CD-plate med programvare, tre Xbox Live demospill (MotoGP, Whacked! og MechAssault), samt en brukermanual og 12 måneders abonnement. I tillegg, for å spille mer enn demoutgavene tilbyr, må du kjøpe et eller flere spill med Live-støtte.

Blant annet den svenske forhandleren Tradition selger startpakken til Xbox Live for 599 svenske kroner.

De titlene som foreløpig er tilgjengelige med Xbox Live-støtte er NFL Fever 2003, MechAssault, Moto GP online, Unreal Championship, Whacked!, Whacked online, Ghost Recon, Capcom vs. SNK 2: EO, NBA 2K3, NFL 2K3, NHL 2K3, Midtown Madness 3, Star Wars: The Clone Wars, Return to Castle Wolfenstein: Tides of War, Brute Force, Splinter Cell, MX Superfly og ToeJam & Earl 3.

Xbox Live gir ellers brukerne muligheten til å beholde den samme identiteten gjennom alle spillene. Du kan prate med andre spillere ved hjelp av Xbox Communicator, laste ned tillegg og oppgraderinger til spillene, finne venner og utfordre dem, samt søke etter den "perfekte" motstanderen. Dette siste innebærer at du enkelt skal kunne finne spillere på samme nivå som deg selv.

Mer informasjon finner du blant annet på de svenske Xbox-box-sidene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.