Koble harddisken direkte til tv-en

En ny type ekstern harddisk kan kobles rett til TVen og vise blant annet DivX-film.

En ny type ekstern harddisk kan kobles rett til TVen og vise blant annet DivX-film.

Om man skal kalle LaCie Silverscreen for en mobil harddisk med muligheter for multimedieavspilling eller en separat og mobil multimediespiller som også kan benyttes som ekstern harddisk, er ikke godt å si. Av utseende ligner den nok mest på en ekstern harddisk, men den leveres med fjernkontroll.

Enheten kan kobles til PC og Mac ved hjelp av USB 2.0-grensesnittet og rommer enten 40 eller 80 GB med data. Harddisken har en omdreiningshastighet på 5400 rpm. Enheten veier 270 gram og måler 140 x 88 x 27 mm.

Silverscreen kan kobles til en tv eller dataskjerm ved hjelp av følgende innganger RCA, S-Video, SCART, VGA (skalerbar opptil 1024 x 768) eller yPbP - progressiv eller med linjesprang, skalerbar opp til 1920 x 1080i eller 1280 x 720p. Enheten støtter tv-systemene NTSC og PAL.

Spilleren skal ha doble utganger for analog stereolyd, samt koaksial og optisk SPDIF-utgang med støtte for komprimert Dolby Digital 5.1 og DTS "pass through".

Silverscreen kjenner igjen og kan avspille video lagret som MPEG-1, MPEG-2 (AVI, VOB, ISO) og MPEG-4 (AVI, DivX og Xvid). Den kan spille av lyd lagret som MP3, WAV, WMA, AAC og AC3, i tillegg til JPEG-bilder som er inntil 8 megapiksler store.

40 GB-versjonen er allerede tilgjengelig på markedet med en veiledende pris på 249 dollar. 80 GB-versjonen kan ventes i februar til omtrent 329 dollar.

Til toppen