FORBRUKERTEKNOLOGI

Koble mobilen rett på videokanonen

Samsung annonserte i dag flere mobiltelefoner, hvorav to har temmelig spesiell funksjonalitet.

26. aug. 2005 - 12:26

Samsung avduket i dag flere nye mobiltelefoner som kommer på det nordiske markedet.

D600 ble vist fram allerede under CeBIT-messen i våres, men kommer på markedet i Norden i løpet av oktober/november. Den kommer i to utgaver, D600 og D600E, hvor sistnevnte har støtte for Edge.

Det spesielle med denne mobilen er støtten for Microsoft Office-dokumenter og PDF, samt muligheten for å koble mobilen til stereoanlegget eller tv-en ved hjelp av en medfølgende kabel. Da kan for eksempel bilder eller PowerPoint-presentasjoner vises med en projektor direkte fra telefonen.

Tastaturet til mobilen er vanligvis skjult, men skyves fram ved bruk. Kameraet har en oppløsning på to megapiksler, er utstyrt med lampe og kan lagre til enten det interne minnet på 81 MB eller til et ekstern minnekort. Musikkspilleren støtte formatene MP3, AAC og AAC+.

Skjermen er på to tommer og støter 262.000 farger med en oppløsning på 240x320 punkter. Stereo hodetelefon og datakabel er følger med.

Standbytiden er oppgitt til 300 timer, mens taletiden er på opptil sju timer.

Den andre mobilen Samsung annonserte i dag, E760, har en ny type brukergrensesnitt - bevegelsesstyring.

- Vi er vant til å styre telefonen med knapper, dette er vår første telefon som reagerer på bevegelse, sier Michael Alström, produktmarkedssjef i Norden for Samsungs mobiler, i en pressemelding.

Bevegelsesstyringen aktiveres ved å trykke på sideknappen. En halv omdreining i luften med klokken, aktiverer MP3-spilleren. En håndleddbevegelse mot venstre eller høyre skiftet til foregående eller neste låt. En pause i avspillingen gjøres med en håndleddbevegelse oppover. En vertikal omdreining i luften aktiverer kameraet, mens en halv omdreining til venstre skal aktivere forskjellige rytmer. Da er det brukeren selv som skal være solist.

Dessuten kan man spille et terningspill ved å riste telefonen forsiktig. Da skal terningene kastes omkring på skjermen som om man hadde hatt virkelige terninger.

E760 har 1,3 megapiksels kamera, to skjermer, hvorav den ytre er OLED-basert. Mobilen støtter avspilling av MP3, AAC og AAC+, det innebygde minnet er på 96,5 megabytes.

Samtaletiden er oppgitt til 6,6 timer, mens standbytiden er på inntil 280 timer. Mobilen skal bli tilgjengelig i butikken i løpet av september. Den leveres da med hodetelefon og datakabel.

Den tredje og siste nye mobilen fra Samsung er en mer ordinær Edge-modell, som for en gangs skyld i Samsung-sammenheng ikke kan slås sammen på noe vis.

X700E er utstyrt med en 1,9 tommer stor skjerm med støtte for 262.000 farger. Den har 35 megabytes internt minne, som kan bygges ut med et ekstern minnekort. Den har et kamera med oppløsning på 1,3 megapiksler, radio og støtter avspilling av musikkfiler.

Mobilen kommer på markedet i november og leveres med hodetelefon og datakabel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.