Koble tre skjermer til skjermkortet

En ny løsning fra Matrox gjør det mulig å koble tre skjermer til skjermkort med bare én VGA-utgang.

En ny løsning fra Matrox gjør det mulig å koble tre skjermer til skjermkort med bare én VGA-utgang.

Matrox har utvidet kapasiteten til grafikkekspansjonsmodulen DualHead2Go med ytterligere én skjermutgang. Det betyr at skjermbildet fra PC kan spres over tre skjermer med en oppløsning på inntil 3840 x 1024 punkter (3 ganger 1280 x 1024 med 60 Hz). Overfor skjermkortet opptrer løsningen som én eneste skjerm med svært stor bredde.

Det nye produktet, TripleHead2Go, er en separat boks som kobles til PC-en VGA- eller DVI-I-utgang og til tre skjermen. Den utnytter PC-ens eksisterende skjermkort, men Matrox oppgir at det kun er visse kort som vil fungere. En oversikt over hvilke kort dette er, vil bli publisert før produktet kommer på markedet i april. Men det oppgis at det er snakk om både integrerte og separate grafikkløsninger fra ATI og Nvidia.

Den faktiske oppløsningen løsningen vil gi, avhenger av hva grafikkløsningen faktisk støtter. Den høyeste oppløsningen krever at skjermkortet har en RamDAC som jobber med en frekvens på i underkant av 300 MHz. Mange skjermkort leveres i dag med en 400 MHz RamDAC, noe som burde gjøre en slik oppløsning fullt mulig.

Denne typen løsninger skal være spesielt egnet for brukere med behov for en svært stor arbeidsflate, for eksempel i forbindelse med produksjon av digitalt innhold og 3D-design. Man kan også tenke seg en løsning hvor skjermene vil kunne tas i bruk under spilling, for eksempel en flysimulator.

Ifølge The Tech Report inkluderer TripleHead2Go også et Windows-verktøy som automatisk vil kunne sette opp 150 ulike spilltitler for bruk av skjermene. Dette inkluderer spill som Doom 3, Quake 4, F.E.A.R., Unreal Tournament 2004, Civilization IV og Age of Empires III. Mange andre spill vil i tillegg kunne fungere ved hjelp av manuell redigering av konfigurasjonsfiler.

Prisen på Matrox TripleHead2Go er oppgitt til 299 dollar. Den vil komme i salg i Europa.

Til toppen