BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kobler til brenselcellen via USB

MTI Micro har demonstrert en ny brenselcelle som kunne drive mange typer enheter via USB-kontakten.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. mai 2008 - 10:25

Brenselceller som strømforsyning for mobile enheter, er stadig et stykke unna massemarkedet. Men jevnlig dukker det stadig opp nye konsepter som virker lovende.

Sist ut er MTI MicroFuel Cells (MTI Micro), som før helgen demonstrerte en prototyp av en liten, integrert brenselcelle, Mobion, som overfører strøm via et USB-grensesnitt. Dette gjør at den kan brukes sammen med en rekke ulike enheter. I demonstrasjonen, som ble gjort ved 10th Annual International Small Fuel Cells Conference i Atlanta, var brenselcellen integrert i en håndholdt GPS-enhet.

Den Mobion-baserte GPS-enheten skal ifølge MTI Micro kunne brukes kontinuerlig i 60 timer før tanken med metanol må fylles på nytt. Dette skal være tre ganger så lenge som det fire AA-batterier ville kunne levere.

    Les også:

- Batterilevetid er en viktig egenskap ved håndholdte GPS-enheter, spesielt når leverandørene legger til energikrevende egenskaper, slik som store fargeskjermer, sier Peng Lim, toppsjef i MTI Micros moderselskap, Mechanical Technology, i en pressemelding. Han sier videre at selskapets strategi er å gjøre Mobion-plattformen tilgjengelig for et bredt utvalg av mobil konsumentelektronikk.

MTI Micro oppgir ikke noe tidspunkt for når selskapets løsninger vil komme i salg, men selskapet har planer om å gjøre teknologien kommersielt tilgjengelig.

I februar i år demonstrerte selskapet en Mobion-basert «batterigrep» til digitale systemkameraer. Dette skal kunne levere dobbelt så mye energi som eksisterende batterigrep med samme størrelse.

Selve brenselcellen er på 9 kubikkcentimeter. Vekten skal være på under 28 gram.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.