Koblet mobil med gratis leilighet

Telenor Mobil får påpakning fra Forbrukerombudet for en konkurranse som lover mobilkunder gratis leilighet i Oslo og Trondheim.

Addresseavisen skriver at Telenor Mobil har fått en skrape fra Forbrukerombudet (FO) for sine boligannonser i Adresseavisen og Aftenposten.

I sommer har Telenor lovet gratis leilighet i Oslo eller Trondheim til dem som er gått inn på Internett og er med i en konkurranse på ungdomsportalen oyo.no. For å bli med må deltakerne bli kunde av Telenor Mobil, skriver FO på sine hjemmesider.

- Telenor Mobil har ikke lov til å markedsføre sine mobiltelefoner hvis det ikke er en naturlig sammenheng mellom de to produktene det dreier seg om. Slik vi ser det, er det ingen naturlig sammenhneg mellom en mobiltelefon og en leilighet, sier informasjonssjef Per Øivind Nielsen i Forbrukerombudet til Adressa.

Assisterende informasjonsjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil innrømmer feilen, selv om selskapet ikke har rukket å behandle saken ennå:

- Her er det egentlig bare å legge seg helt flat og si at vi har gjort en beklagelig feil, sier han.

- Vanligvis har vi gode rutiner ved slike konkurranser - slike konsepter sjekkes alltid ut av både medarbeidere og jurister, sier han videre.

Fristen for konkurransen er ute. Forbrukerombudet skriver på sine hjemmesider at Telenor Mobil må bekrefte at lignende Internett-konkurranser ikke må benyttes i framtidige markedsføringskampanjer.

Til toppen