BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kodak: Digitalt kamera med zoom

Kodak utvider sin serie digitale kameraer med den nye modellen DC210. I tillegg lanserer selskapet en ny type spesialpapir som skal gi bedre kvalitet på fotografier skrevet ut på blekkskrivere.

Eirik Flaa
16. sep. 1997 - 16:42
Kodak DC210.
Kodak DC210.

Kodak satser stadig sterkere på digital fotografering. Siste skuddet på stammen er zoom-kameraet DC210, en videreføring av DC120 og DC50, med blant annet forbedrede muligheter for å behandle bilder internt i kameraet. Bildene kan blant annet lagres direkte i JPEG eller FlashPix i kameraet, noe som åpner for bedre plass på flashminnet der bildene lagres. Kameraet leveres med en brikke på 4 megabyte, men det er mulig å legge til brikker på både 2 og 10 megabyte. Lagringskapasitet med standardutrustningen på 4 MB er rundt 60 bilder i formatet 12,7 x 17,8 centimeter. Oppløsningen i dette formatet omtales i selskapets pressemelding som "fotorealistisk".

På utdatasiden er kameraet tilpasset NTSC og Pal videostandarder. Parallelt med kameraet lanseres en ny type utskriftspapir som skal gi bedre kvalitet på utskrifter fra blekkskrivere. Utskrifter basert på det nye papiret tørker dessuten dobbelt så raskt som tidligere, og har en overflate og stivhet som minner svært mye om tradisjonelle fotografier.

Sammen med fotoapparatet leverer også Kodak sine egen programvare for enkel bildebehandling, Digital Science Picture Easy 2.0, men gir også mulighet for mer krevende brukere å velge Adobes Photo Deluxe og HTML-editor PageMill.

Det nye kameraet vil være klart på markedet i USA i oktober, og vil få en utsalgspris på 900 dollar. I Norge vil det trolig bli en del dyrere.

- Vi regner med at det kommer til å ligge på rundt 10.000 kroner i utsalgspris, sier Monica Iversen hos Kodak kameraenes agent i Norge, Interfoto. Iversen regner med at det kan ta noe lenger før kameraet blir å finne i butikken i Norge.

- Det nye kameraet lanseres i Norge 2. oktober, men første levering vil sannsynligvis ikke skje før i månedsskiftet oktober-november, sier Iversen som kan fortelle at etterspørselen etter digitale kameraer i Norge har vært formidabel.

- Alt vi får inn av denne typen kameraer blitt solgt. Det kan virke som om kameraprodusentene har problemer med å møte den økende etterspørselen, sier Iversen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.