Kodak USB-kamera til PC og Mac

Digitalkameraet DC240 har zoom tilsvarende 39 til 115 mm. Det blir tilgjengelig over påske til antatt pris under 8000 kroner.

Digitalkameraet DC240 har zoom tilsvarende 39 til 115 mm. Det blir tilgjengelig over påske til antatt pris under 8000 kroner.

Kodak DC240 beskrives som en forbedring av fjorårets DC210, som digi.no benyttet i høyt tempo under CeBIT-messen i fjor.

Digitalkameraet Kodak DC240
Digitalkameraet Kodak DC240.

digi.no har ennå ikke fått anledning til å prøve DC240, men ifølge produsenten er forbedringene sammenliknet med forrige modell mange. Teknologiutviklingen går fortsatt svært fort innen digitale kameraer. Det som slår denne skribenten er først og fremst at selv om kameraet er blitt enda mer kompakt, er optisk zoom utvidet til 3X, tilsvarende 39 mm til 115 mm. DC210 stoppet ved 58 mm. Fjorårets ønske var at det skulle utvides i hvert fall til 70 mm. 115 mm høres svært bra ut.

Alternativene for å overføre bilder er utvidet med USB (universell seriebuss) til både PC og Mac, og med infrarød, i tillegg til serieportkabel og PC-kort-caddy til CompactFlash-brikken. USB er nok det raskeste, men på farten vil nok mange fortsatt holde en knapp på PC-kortet. CompactFlash-brikken er utvidet til 8 MB standard, forsåvidt påkrevet siden oppløsningen er økt til 1280 ganger 960 punkter.

digi.no skrev om forgjengeren at den var ingen motorisert blitzer, men at tiden du må vente mellom to knips likevel var akseptabel. Kodak opplyser at både oppladning, autofokus-innstilling og lukker-innstilling nå går langt kjappere. De fotointeresserte er sikkert spent på hvordan dette vil slå ut i praksis.

Prisen er uendret: 7990 kroner i antatt gatepris, inklusiv mva.

Digitalkameraet Kodak DC265.
Digitalkameraet Kodak DC265.

Kodak lanserer samtidig oppgraderingen DC265 av det større kameraet DC260. DC265 har samme zoom og overføringer som DC240, ellers er egenskapene bedre: bildehastighet, standardlagringskapasitet (16 MB), oppløsning og så videre. Prisen med merverdiavgift vil ligge på rundt 12.000 kroner.

Begge Kodaks nye kameraer kommer med Digital Print Order Format (DPOF), en foreslått industristandard for trykk av digitale bilder og bestilling av trykk fra fotoverksted, og leveres med en tilpasset "Premium Pack" i en introduksjonsperiode. Medfølgende programvare dekker grunnleggende behov for bildebehandling og oppbevaring.

Nærmere opplysninger finnes på nettstedene til Kodak og den norske distributøren Daguerre.

Til toppen