Kodak viser fram nytt 3D-skjermsystem

Kodak avduket denne uken et nytt konsept for visning av 3D-bilder. Systemet skal egne seg for alt fra spill til forskning.

Kodak avduket denne uken et nytt konsept for visning av 3D-bilder. Systemet skal egne seg for alt fra spill til forskning.

Kodak annonserte mandag at selskapet har utviklet en løsning som skal gi en tredimensjonal opplevelse av bilder, uten bruk av spesielle briller eller hodesett. Løsningen skal kunne gi blant annet forskere og brukere av dataspill en følelse av å være en del av bildet.

Kodak viser denne uken fra en kommersiell prototype av selskapets Stereoscopic Imaging Display-system under Exhibitor Show 2004 i Las Vegas. Bilder av systemet har selskapet dessverre ikke gjort tilgjengelig ennå.

- Kodaks system opprettholder full bildeoppløsning og skapet et veldig bredt synsfelt, sier Lawrence Henderson, visepresident og direktør for Kodaks New Business Ventures-divisjon, i en pressemelding.

Brukeren sitter foran systemet som skaper et virtuelt bilde av to høyoppløslige LCD-skjermer, én for hvert øye. Brukeren ser da inn i to "flytende baller av lys" som gir hvert øye en projeksjon av et forstørret bilde av skjermen. Synsfeltet er på 45 grader ganger 36 grader og har en oppløsning på 1280 x 1024 punkter.

Kodak søker nå partnere og pilotkunder for systemet. Selskapet vil lisensiere ut teknologien for integrering i tredjeparts produkter og systemer.

Til toppen