OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Kode avslører Windows-liknende vindusstyring i ChromeOS

Google vil la deg dele opp skjermen automatisk i ChromeOS.

Øverst i bildet ser vi menyen som dukker opp i Chrome OS, den er foreløpig blank. Men den kan bli noe som minner om menyen i Windows, som vi ser nederst i bildet.
Øverst i bildet ser vi menyen som dukker opp i Chrome OS, den er foreløpig blank. Men den kan bli noe som minner om menyen i Windows, som vi ser nederst i bildet. Skjermbilde: Kevin Tofel/About Chromebooks
14. juli 2022 - 16:00

Google vil forbedre hvordan du sorterer vinduer i ChromeOS. «Partial spilt» kaller Google funksjonen som har dukket opp i en utvikler-versjon av Chrome OS, skriver About Chromebooks.
I Chrome OS versjon 105 er funksjonen lagt til i avanserte innstillinger og beskrives av Google som en funksjon som gir deg muligheten til å feste to vinduer til 2/3 og 1/3 for delt visning.
Det vil si at Google jobber med utvikling av vindusstyring som likner litt på det Microsoft bruker i Windows for å sortere vinduer.

Kommer brukergrensesnitt

About Chromebooks har ikke bare sett på avanserte funksjoner i flagg-menyen i ChromeOS, de har også gått løs på koden til Chrome OS 105. Der har de funnet mer informasjon om den kommende funksjonaliteten til operativsystemet.

Koden avslører at Google planlegger å integrere en meny som dukker opp når du holder musepekeren over den knappen som lar deg maksimerer vinduer. Denne menyen inneholder blant annet valgene for å sortere vinder i halv størrelse, oppdelt, fullskjerm og flytende.

Det er tydelig at funksjonen fortsatt er under utvikling hos Google. Når man holder musepekeren over etter å ha aktivert funksjonen, viser den nå et tomt vindu. About Chromebooks skriver også at i koden står det et notat med teksten «Venter fortsatt på partial split».

Når funksjonen kommer til den stabile versjonen av operativsystemet, er foreløpig ukjent.

Les også

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.