BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kodenavnet er «Aqua»

EDB Ergogroup flytter til Fornebu med hemmelig navn.

EDB Ergogroup flytter hit fra nyttår 2014, og da med nytt firmanavn.
EDB Ergogroup flytter hit fra nyttår 2014, og da med nytt firmanavn. Bilde: Marius Jørgenrud
29. nov. 2011 - 14:07

TELENOR FORNEBU (digi.no): - Velkommen til vårt nye hovedkvarter fra nyttår 2014, sier Terje Mjøs.

De manipulerte lysbildene til EDB Ergogroups konsernsjef viser praktbygget til Telenor, drapert i deres midlertidige og snart utgåtte logo.

Her på Fornebu vil Norges største IT-selskap bli svært synlig når 3.500 av deres ti tusen ansatte inntar plassen om drøyt to år.

Mandag kveld ga de pressen et lite innblikk i den omfattende fornyelsesprosessen som pågår for fullt.

Hemmelig nytt navn

Sammenslåingen av EDB og Ergogroup kom før EDB hadde rukket å integrere tidligere IS Partner, Avenir, Sping Consulting, Guide med flere i sitt «One EDB»-prosjekt.

Nå skal alle miljøene slås sammen og det skal utvikles en felles stammekultur med nytt navn og logo.

En hemmelighetsfull Mjøs pekte på kodenavnet «Aqua» for fornyelsesprosjektet, men ga beskjed om at det nye bedriftsnavnet og logoen ikke ville bli avslørt før mandag 19. mars.

- Vi har en design som er ferdig på overordnet nivå. Navnet er klart. Alle toppdomener er på plass. Vi har til og med kjøpt det for veldig lite penger. Alt dette kunne vi raskt ha lansert, men vi er ikke klare.

Årsaken til det er at Mjøs er opptatt av å få med seg hele organisasjonen, med en «kraft som gir fornyelse innenfra».

- Slik at vi kan fremstå litt annerledes når vi lanserer. Det skal ikke bare være slik at en vaktmester skrur ned EDB Ergogroup-skiltene, og opp med prosjekt Aqua på veggen.

Skal ikke stoppe halvveis

Så langt har de brukt 98 millioner kroner i operasjonelle kostnader knyttet til fusjonsarbeidet, av et budsjett på 200 millioner kroner.

Det avholdes mange hundre workshops der de ansatte bidrar, og det er utviklet en rekke svulstige visjoner og kjerneverdier av typen «We bring information to life» og at de skal «omfavne grenseløse muligheter».

- Hvorfor gjør vi alt dette? Jeg har forbannet meg på at denne integrasjonen skal gjøres fra A til Å. Det skal ikke stoppe et sted på midten som vanlig. Jeg ser også at prosessen skaper entusiasme og at de ansatte har glede av å ta del i denne reisen, sier Mjøs.

- Oslos «Silicon Valley»

Telenor-bygget skal ha vært det mest fordelaktige tilbudet om nytt hovedkvartal, både for opsjon på ytterligere arealbehov eller mindre hvis det skulle bli aktuelt.

- Vi spurte oss selv hvor Oslos Silicon Valley ville ligge, og fant at det heller er på vestsiden enn øst i byen, selv om en større andel av våre ansatte bor på østsiden. Når også vi flytter hit er det åpenbart at tyngdepunktet flytter seg vestover.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

EDB Ergogroup er dermed den siste i rekke av teknologibedrifter som orienterer seg mot Fornebu, i likhet med blant annet Telenor, HP, Ventelo, Accenture, Aker Solutions og Simula før dem.

Terje Mjøs viser frem sitt nye hovedkvarter i Telenor-byggets fløy A, B og C. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Terje Mjøs viser frem sitt nye hovedkvarter i Telenor-byggets fløy A, B og C. Bilde: Marius Jørgenrud

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.