JUSS OG SAMFUNN

Kokain og sex på gratis Internett ble cracker-fiasko for Amigas nye iMac

Er du der? Hvilket av godordene i tittelen var det som gjorde utslaget? Tittelen på herværende artikkel - og titler er for mange av våre lesere den eneste "salgsplakaten" de ser - er proppet full av "godord", ord som genererer hits!

Therese Werenskiold og Pål Leveraas
15. sep. 1999 - 10:27

En av de høyest priste egenskaper ved nettet er evnen til å gjøre kontinuerlige "markedsundersøkelser". Vi kan se, fra time til time, og fra døgn til døgn, hvilke saker DU liker å lese. Vi kan også se hvilke som ikke nødvendigvis er populære.

I en analyse av trafikken så langt i september, begynner det å skille seg ut et mønster. Vi begynner å se hva som er "godord" og hva som "fyord", i dine øyne.


Her finner du forresten de ti mest leste sakene på digi.no i går
.


Analysene lærer oss hvordan vi bør vinkle sakene våre og hvilke typer saker som slår an hos leserne. Som oftest er ikke resultatet overraskende. Innimellom blir vi likevel sittende å klø oss i hodet og lure på hvorfor en sær sak får oppsiktsvekkende mange oppslag, eller hvorfor en (ifølge oss selv) toppsak nesten ikke blir lest i det hele tatt.

Det vi lærte i forrige uke var at saker med ord som "WAP", "DAB", "russisk", "Sponheim" og "Malaysia" i tittelen, ikke er spesielt fengende. Faktisk snarere avskrekkende. (Redaksjonen kan i slike tilfeller slumpe til å uttale med et sukk at "åhh, leserne våre er så lite kulturelle..").

Derimot er ord som "gratis Internett", "iMac", "hacker" og "cracker" (og; Ja! Vi er klar over at det er forskjell på hacker og cracker, men send oss likevel gjerne en mail for å kjefte på oss for at vi ikke vet det - vi er vant til det), "fiasko", "Amiga" og "kokain", sikre vinnere.

Prosessor-stoff, dingser, duppeditter, oppgraderinger og virus-stoff leses også flittig.

Og selvfølgelig sex.

Mange tar seg også tid til å lese saker hvor tittelen pirrer nysgjerrigheten ("Spark sjefen og knus vekkerklokka!") eller svært kuriøse saker ("Telebubbies sniffer kokain og drikker vodka").

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.