RESULTATERFINANS

Kollaps for spillutvikler

Skylder på endringer i Facebook.

Mark Pincus, Zyngas toppsjef, leverte svært skuffende tall for andre kvartal og aksjekursen raste som en stein. Nå stiller alle spørsmål om Facebook, som er Zyngas viktigste partner, også sliter.
Mark Pincus, Zyngas toppsjef, leverte svært skuffende tall for andre kvartal og aksjekursen raste som en stein. Nå stiller alle spørsmål om Facebook, som er Zyngas viktigste partner, også sliter. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Spillselskapet Zynga, som har tjent godt på å utvikle spill til Facebooks plattform, meldte onsdag kveld om svært skuffende resultater for andre kvartal. Investorene svarte med å sende selskapets aksjekurs ned hele 42 prosent.

Underskudd

Selv om salgsinntektene steg 19 prosent til 332 millioner dollar gikk selskapet med et underskudd på 22,8 millioner dollar i kvartalet. Resultat per aksje, fratrukket noen poster, ente på 1 fattig cent. Analytikerne hadde forventet at selskapet skulle levere salgsinntekter på 343 millioner dollar og tjene 6 cent per aksje.

Resultatrapporten kan du lese i sin helhet her.

Skylder på Facebook

Selskapets inntektskilde er å selge virtuelle varer i spill som Mafia Wars og FarmVille, som spilles via Facebook. Ifølge Bloomberg News skylder selskapet delvis på Facebook når de skal forklare hvorfor de ikke klarer å innfri forventingene.

Facebook skal nemlig ha innført endringer på sine nettsider som har gjort det vanskeligere å finne frem til spillene Zynga lager. Dessuten er konkurransen om spill-brukerne langt høyere enn før.

Gambling

Endringene Facebook har foretatt skal ha gått på bekostning av de etablerte spill-titlene i Facebook-universet, mens nye titler er blitt fremhevet, mener Zynga-ledelsen. Tre av Zyngas eldste spill står for 60 prosent av inntektene, heriblant FarmVille som er størst med rundt 29 prosent.

Selskapet jobber nå med å introdusere gambling i sin bukett av spillprodukter og vil etter planen entre dette markedet i løpet av 2013. Men det er enda ukjent om dette blir som en del av Facebook-plattformen eller som frittstående spill. Selskapet har tidligere signalisert at de vil søke mer uavhengighet fra Facebook.

Dro med seg Facebook

Facebook, som torsdag kveld presenterer sine kvartalstall for første gang, falt 10 prosent i kjølvannet av Zyngas kollaps. Spørsmålet alle stiller seg er selvsagt om Zyngas nedtur er et symptom på at Facebook ikke går så bra alle forventer eller om dette er et isolert tilfelle på grunn av at selskapet ikke evner å lage spillprodukter som tiltrekker seg brukere.

Men med en krigskasse på 1,6 milliarder dollar har selskapet godt med kontanter til å kjøpe seg inn i nye spillkonsepter som måtte komme. Selskapets gründer og toppsjef, Mark Pincus, har tidligere varslet at de kommer til å bruke flere hundre millioner dollar på å kjøpe opp spillutviklere.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.