Kolossalt IT-angrep mot Malaysias regjering

51 nettsteder rammet av «Anonymous» i protest mot sensur og vern av opphavsrett.

Kolossalt IT-angrep mot Malaysias regjering
Bilde:

Hacktivistgruppen «Anonymous» hadde varslet et omfattende angrep mot nettsteder til regjeringen i Malaysia, og natt til torsdag kan de ha slått til. Ifølge Reuters ble 91 nettsteder i landet utsatt for tjenestenekt, hvorav 51 hadde tilknytning til statsapparatet. Tjenestene skal nå stort sett være tilgjengelig igjen.

Regjeringsportalen malaysia.gov.my ser ut til å være nede i skrivende stund. Brann- og ulykkestjenesten bomba.gov.my og spad.gov.my til kommisjonen for landtransport, er begge oppe igjen etter å ha være nede.

Hacktivistene i Anonymous er kjent fra tidligere bruk av tjenestenekt mot Mastercard i Paypal i aksjoner for å støtte Wikileaks. Utover det gruppen selv sier, foreligger ikke bevis på at de er ansvarlig for angrepene i Malaysia.

Anonymous har oppgitt tre motiver for angrepene: Myndighetenes sensur av Wikileaks, deres sensur av filmer og tv-programmer, og deres blokkering av nettsider som formidler fildeling i strid med internasjonale regler om opphavsrett. Anonymous mener denne virksomheten strider mot menneskerettene.

Sensuren er svært upopulær blant malaysiere flest, og mange har tydd til sosiale medier for å uttrykke sin støtte til angrepene fra Anonymous.

Les mer om: