Kom ikke for å selge Apple

Apple Computers toppsjef, Dr. Gil Amelio, fortalte fremmøtte på en forretningslunsj torsdag at han er fast bestemt på å fullføre snujobben i Apple. - Jeg kom ikke til Apple for å selge butikken, understreket Amelio.

Apple Computers toppsjef, Dr. Gil Amelio, fortalte fremmøtte på en forretningslunsj torsdag at han er fast bestemt på å fullføre snujobben i Apple. - Jeg kom ikke til Apple for å selge butikken, understreket Amelio.

På en forretningslunsj sponset av Wall Street Journal torsdag, fastholdt Dr. Gil Amelio at han er bestemt på å fullføre snujobben i Apple. Amelios 14 måneder som toppsjef i Apple har vært meget turbulente og preget av motbør, og Amelio innrømmer at jobben har vært tøffere enn ventet. Allikevel mener han at selskapet har lagt det verste bak seg.

- Vi har kommet til punktet hvor ledelsen har begynt å fokusere litt mer på forretningsmuligheter og mindre på problemer, fortalte Amelio til Wall Street Journal.

Larry Ellison, databasegiganten Oracles toppsjef, har ført et offentlig PR-show der han truer med å kjøpe opp selskapet. Amelio sier at han ikke har vært i kontakt med Ellison, og at Ellisons offentlige fremstøt ikke er vanlig forretningsskikk. Han avviser samtidig at selskapet er til salgs.

- Jeg kom ikke til Apple for å selge butikken, sa Amelio.

Amelios strategi for å snu selskapet er enkel. Apple skal lage spennende produkter som appellerer først til lojale Apple-kunder og deretter andre. Amelio mener at det er viktig å bygge markedsandel, men at det viktigste er å betjene folk som kjøper Apple i dag. Selskapet har kuttet prisene for å få bedre forhold mellom pris og ytelse, men selskapet vil jobbe for å bli best på ytelse. I tillegg vil Apple satse mer på bedriftsmarkedet enn tidligere, i henhold til Amelio.

Apple jobber meget hard for å få støtte for sin operativsystemstrategi, og Amelio fortalte at han hadde fått personlige garantier fra John Warnock, toppsjef i Adobe Systems Inc, om at selskapet vil støtte Apples overgang til Rhapsody.

- Vi får med oss Macromedia, Quark og en rekke andre, fastslo Amelio.

Amelio understreker at det er ham, ikke Steve Jobs - Apples grunnlegger, som leder selskapet. Det har vært mye spekulasjon rundt Jobs' rolle i Apple. Amelio får støtte av Ellen Hancock, sjef for avansert teknologi i Apple. Hun uttalte nylig, i forbindelse med Seybold-konferansen i New York, at Steve Wozniak, også Apple-grunnlegger medlem i lederkomitéen, "faktisk er mer involvert i Apple enn Jobs."

Til toppen