BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kombiner AMD- og Nvidia-grafikkort i samme pc

Skal bli mulig med ny programvare.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. mars 2016 - 14:20

Selskapet Stardock, som har levert programvareverktøy og spill siden 1991, skal sammen med Microsoft presentere en oppsiktsvekkende teknologi senere denne uken. Teknologien skal nemlig gjøre det mulig å bruke grafikkprosessorer fra både AMD og Nvidia i samme pc, og å utnytte den kombinerte ytelsen fra disse.

Ren programvare

I dag er det mulig, med teknologier som AMDs CrossFire og Nvidia SLI, å kombinere ytelsen fra flere grafikkort i stasjonære pc-er, men bare dersom grafikkprosessorene på disse kortene er fra samme leverandør. Med teknologien som Stardock skal presentere, fjernes denne begrensningen.

Dette forteller Stardock-direktør Brad Wardell til VentureBeat.

Det skal ikke være nødvendig å koble grafikkortene sammen med egne kabler. Det er tilstrekkelig at de settes i hver sitt PCI Express-spor. Det er få detaljer i VentureBeat-artikkelen om hvordan løsningen fungerer. Men det skal være ren programvareløsning som bygger på Multiadapter-funksjonaliteten i Microsofts DirectX 12.

Vulkan skal gi utviklere etterlengtet GPU-kontroll 

Mer ytelse til lavere pris

Det er kanskje ikke så mye å tjene på dette for grafikkortleverandørene, så støtten fra den kanten er ifølge Wardell forholdsvis begrenset. Men det kan gjøre terskelen lavere for mange pc-brukere for å kunne ta i bruk grafikkrevende spill og programvare. Det handler bare å om å sette inne enda et moderat priset grafikkort, i stedet for å erstatte det man har fra før med et langt dyrere ett. Kanskje man har et liggende fra før?

En forutsetning er at hovedkortet til pc-en har støtte for flere skjermkort, altså at det flere tilstrekkelig brede PCI Express-spor.

Det er foreløpig ikke offentliggjort når eller hvordan løsningen til Stardock skal tilbys.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra