Stardock

Kombiner AMD- og Nvidia-grafikkort i samme pc

Skal bli mulig med ny programvare.

Kombiner AMD- og Nvidia-grafikkort i samme pc
(Bilde: Nvidia, AMD. Montasje: digi.no)

Skal bli mulig med ny programvare.

Selskapet Stardock, som har levert programvareverktøy og spill siden 1991, skal sammen med Microsoft presentere en oppsiktsvekkende teknologi senere denne uken. Teknologien skal nemlig gjøre det mulig å bruke grafikkprosessorer fra både AMD og Nvidia i samme pc, og å utnytte den kombinerte ytelsen fra disse.

Ren programvare

I dag er det mulig, med teknologier som AMDs CrossFire og Nvidia SLI, å kombinere ytelsen fra flere grafikkort i stasjonære pc-er, men bare dersom grafikkprosessorene på disse kortene er fra samme leverandør. Med teknologien som Stardock skal presentere, fjernes denne begrensningen.

Dette forteller Stardock-direktør Brad Wardell til VentureBeat.

Det skal ikke være nødvendig å koble grafikkortene sammen med egne kabler. Det er tilstrekkelig at de settes i hver sitt PCI Express-spor. Det er få detaljer i VentureBeat-artikkelen om hvordan løsningen fungerer. Men det skal være ren programvareløsning som bygger på Multiadapter-funksjonaliteten i Microsofts DirectX 12.

Vulkan skal gi utviklere etterlengtet GPU-kontroll 

Mer ytelse til lavere pris

Det er kanskje ikke så mye å tjene på dette for grafikkortleverandørene, så støtten fra den kanten er ifølge Wardell forholdsvis begrenset. Men det kan gjøre terskelen lavere for mange pc-brukere for å kunne ta i bruk grafikkrevende spill og programvare. Det handler bare å om å sette inne enda et moderat priset grafikkort, i stedet for å erstatte det man har fra før med et langt dyrere ett. Kanskje man har et liggende fra før?

En forutsetning er at hovedkortet til pc-en har støtte for flere skjermkort, altså at det flere tilstrekkelig brede PCI Express-spor.

Det er foreløpig ikke offentliggjort når eller hvordan løsningen til Stardock skal tilbys.

Til toppen