BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kombinerer allerede Socket 7 og AGP

Etter fredagens artikkel om et nytt brikkesett med støtte for blant annet AGP for Socket 7, har digi.no fått tips om at det allerede finnes et Socket 7-basert hovedkort med støtte for Intels grafikkbuss.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. jan. 1998 - 13:15

Den taiwanske hovedkortprodusenten SOYO lanserte allerede i fjor høst med et hovedkort som både støtter kombinasjonen AGP (Accelerated Graphics Bus) og Socket 7. Hovedkortet kan brukes sammen med alle utgaver av Intel Pentium, Cyrix 6x86 og 6x86MX, samt AMDs K5 og K6.

Soyo SY-5ED5.
Soyo SY-5ED5.

SY-5ED5/M, som er navnet på hovedkortet, bygger på et Eteq 6628 brikkesett og har en rekke funksjoner, inkludert automatisk bestemmelse av prosessorens spenning, alarm ved overopphetelse, støtte for ECC-minne (Error Correcting Code) og multi-oppstart fra EIDE, SCSI, CD-ROM eller diskettstasjon. BIOS-en er levert av Award.

Kortet har støtte for opptil 1 GB minne og 0.5 eller 1 MB sekundærbuffer og er utstyrt med 2 ISA porter og 5 PCI porter, hvorav 4 er beregnet for bussmasterkort. USB-porter og Ultra DMA/33 er i dag en selvfølge på nye hovedkort.

Stein H Andresen, daglig leder ved distributøren Advance A/S, forteller til digi.no at hovedkortene kom til Norge for et par uker siden og at leveransene ut til forhandlerne så smått har startet. Foreløpig er produksjonen ganske begrenset for å se an markedet. Veiledende priser for SY-5ED5/M er 1150 kroner for modellen med 512 kB sekundærbuffer og 1300 kroner for kortet med 1 MB sekundærbuffer. Begge prisene er eksklusiv mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.