BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kombinerer Blu-ray med integrert SSD

Alt for å spare plass i den bærbare pc-en.

HyDrive fra Hitachi-LG Data Storage.
HyDrive fra Hitachi-LG Data Storage.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. juni 2010 - 15:25

Hitachi-LG Data Storage (HLDS) kunngjorde denne uken at selskapet har utviklet et optisk drev for bærbare pc-er som også inkluderer en SSD, altså en flashminnebasert lagringsenhet.

HyDrive, som enheten kalles, kan gjøre det mulig å tilby bærbare pc-er med bare én lagringsenhet og samtidig gjøre det mulig for maskinen å lese optiske lagringsmedier. SSD-delen av enheten vil da erstatte pc-ens harddisk.

Alternativt kan man med HyDrive også tilby pc-er med både harddisk, optiske drev og SSD.

HyDrive skal i første omgang kun tilbys i en eneste pc-modell, nemlig Family PC MN 102-maskinen fra Moneual. Dette skal skje fra og med august i år. SSD-en vil da ha en kapasitet på 32 eller 64 gigabyte.

HyDrive fra Hitachi-LG Data Storage.
HyDrive fra Hitachi-LG Data Storage.

Full masseproduksjon av HyDrive vil først komme i gang i mars 2011. Da vil en ny generasjon av enheten bli tilgjengelig, utstyrt med opptil 256 gigabyte lagringsplass og SATA 6.0 Gbps-grensesnitt.

Årsaken til at tilgjengeligheten blir temmelig begrenset i første omgang, er ifølge HotHardware at den første generasjonen av HyDrive er tykkere enn det som er normalt for optiske drev for bærbare pc-er. Derimot skal den andre generasjonen av enheten skal være 9,5 mm tykk.

Med på satsingen er også AMD og Asus.

AMDs brikkesett i 8-serien skal tilby den nødvendige maskinvarestøtten, inkludert en SATA portmultiplikator.

Asus planlegger å tilby den første generasjonen av HyDrive i selskapet EeeTop-modeller og den andre generasjonen i selskapets bærbare N61DA-pc.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.