BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kombinerte norsk robotlager med SAP EWM

Ciber Norge har levert en av Skandinavias mest avanserte lagerløsninger til Komplett.

Autostore er utviklet av Hatteland Logistic og har vakt oppsikt verden over.
Autostore er utviklet av Hatteland Logistic og har vakt oppsikt verden over.
29. aug. 2011 - 11:15

Komplett, som driver ni nettbutikker i Skandinavia, fullførte i juni implementeringen av et nytt lagerstyringssystem basert på SAP Extended Warehouse Management (EWM). Løsningen er levert av Ciber Norge, og utgjør den første leveransen av SAP EWP i Skandinavia, heter det i en pressemelding.

Komplett har brukt SAPs ERP-løsning siden 2004. I 2009 valgte selskapet å bytte til SAP EWM heller enn å videreføre og oppgradere sin daværende løsning for lagerstyring. På det tidspunktet hadde ingen andre i Skandinavia valgt å satse på det nye produktet fra SAP. Ciber startet med prosjektet i januar i fjor.

Et viktig poeng med Kompletts implementering av SAP EWM er integrasjonen med Autostore, en robotisert lagerløsning utviklet og levert av norske Hatteland Logistics. En video som viser hvordan Autostore virker hos Komplett, er lagt ut på Youtube: AutoStore Logistic – Technical presentation.

Autostore gir rask og automatisert henting av varer fra lager, og sørger for at varene som etterspørres mest, plasseres slik at hentetiden blir minimal. Sammenliknet med lagre som krever truck, er plassbehovet redusert med opptil 60 prosent for samme utnyttbare lagervolum. En tidlig utgave av Autostore ble presentert i en bildeserie i digi.no i 2007: Norsk superrobot styrer lageret.

– Styringen av Autostore, som vi er helt avhengige av for å opprettholde effektiv logistikk, ble under prosjektet vurdert som den største risikofaktoren, men også dette har fungert godt i EWM. Løsningen vi har implementert har potensialet til å bli en effektiv og langsiktig løsning for Komplett, som hele tiden er avhengig av å videreutvikle og optimalisere lager- og logistikkprosesser, sier direktør for utvikling og drift Pål Asbjørn Vindegg i Komplett.

Prosjektet ble gjennomført av et kombinert team fra Ciber, SAP-eksperter fra Tyskland og logistikk- og IT-medarbeidere i Komplett, presiserer Vindegg.

– Implementeringen av den nye SAP modulen EWM hos Komplett viser at Ciber Norge i dag har markedets fremste SAP kompetanse innenfor logistikk. Dette har vært et utfordrende og spennende prosjekt der vi i samarbeid med Komplett og SAP har lykkes med å implementere et av Skandinavias mest moderne lagerstyringssystem, sier administrerende direktør Steinar Sveen i Ciber Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.