Kombipinne til brett og mobil

Kingston har USB-pinne med plugger for både pc og mobil.

Kombipinne til brett og mobil
Kingston Datatraveler microDuo tilbyr opptil 64 gigabyte ytre lager til Android-enheter, og kan også koples rett på en pc. Bilde: Kingston

Kingston er klar til å levere en USB-minnepinne med to typer utganger, en vanlig for pc og en såkalt micro-USB for nettbrett og smartmobiler.

Som det går fram av bildene, har enheten, Datatraveler microDuo, beskjedne ytre mål. Den fås i kapasiteter fra 8 til 64 gigabyte.

Enheten er beregnet på Android-baserte nettbrett og smartmobiler med micro-USB-utgang av typen OTG (On-The-Og). Mobile enheter uten OTG vil ikke kunne dra nytte av microDuo-pinnen.

OTG gjør at enheter som skal oppfattes som ytre lager når de koples til en pc – for eksempel et kamera eller en mobil – også kan ta på seg rollen som vert for andre USB-enheter. En mobil med OTG oppfattes som ytre lager ved kopling til pc, men inntar rollen som vert når den koples til en annen USB-enhet, slik at den oppfatter den andre enheten som et ytre lager.

MicroDuo kan avlaste internlageret på en mobiltelefon, for eksempel ved intense videoopptak, eller fungere som reiselager for musikk og video når man ikke vil belaste mobilens internlager. I tillegg til Android 4.0 støttes pc-operativsystemene Windows (8.1, 8, RT, 7 og Vista), Mac OS X og Linux. Merk at microDuo er en USB- 2.0-enhet.

MicroDuo har beskjedne ytre mål. Konstruksjonen verner om micro-USB-pluggen.
MicroDuo har beskjedne ytre mål. Konstruksjonen verner om micro-USB-pluggen. Bilde: Kingston

Kingston vedlikeholder en liste over mobiltelefoner og nettbrett som støtter OTG. Bruk av microDuo krever at man installerer en gratisapp fra Google Play, «ES FileExplorer».