Kommer Dell med Android-mobil i februar?

Mye tyder på at Dell vil lansere smarttelefoner, kanskje allerede om få uker.

Kommer Dell med Android-mobil i februar?

Mye tyder på at Dell vil lansere smarttelefoner, kanskje allerede om få uker.

Det har i lengre tid gått rykter om at Dell skal begynne å tilby avanserte mobiltelefoner, men nå har det kommet mer konkret informasjon.

Ifølge anonyme kilder som Wall Street Journal har intervjuet, har Dell-teknikere ved et kontor i Chigago-området jobbet med utvikling av mobiler i mer enn et år. Disse skal ha laget prototyper basert på både Windows Mobile- og Android-plattformene.

En av modellene skal ha berøringsskjerm, men intet fysisk tastatur. En annen modell har derimot vanlig mobiltastatur som kan skyves under skjermen.

Ifølge kildene til Wall Street Journal skal ikke Dell ha avgjort om mobilene faktisk skal lanseres. Men avisens kilder sier samtidig at selskapet forbereder å innta mobilmarkedet så tidlig som neste måned. Da arrangeres Mobile World Congress i Barcelona, en begivenhet hvor det er ventet mange lanseringer.

Noe av det som taler for at Dell har gått svangre med mobilplaner en stund, er at selskapet i 2007 ansatte selskapet Ron Garriques, tidligere telefonsjef i Motorola. Men han har hatt en klausul i kontrakten med Motorola som fram til nesten måned vil forhindre ham i å jobbe med mobiltelefoner.

Også tidligere Motorola-ansatte John Thode ble ansatt av Dell på omtrent samme tid. Han skal ha hatt ansvar for selskapets nye telefonisatsning siden ifjor, sammen med utviklingen av selskapets netbooks.

Ifølge Wall Street Journals kilder skal Thode ha ledet utviklingsgruppen for mobiler i isolasjon fra resten av Dell. Detaljer om prosjektet skal til å med ha blitt holdt hemmelig for enkelte ledere i selskapet.

Til toppen