BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kommer med fritekstsøk i InnoDB

Oracle tilbyr tidlig tilgang til ny funksjonalitet i MySQL.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. juli 2011 - 13:27

Oracle har kommet med en forhåndsutgave av databasesystemet MySQL 5.6 for brukere som ønsker å teste kommende funksjonalitet på et tidlig tidspunkt.

Mange av nyhetene i den kommende 5.6-versjonen dreier seg om lagringsmotoren InnoDB.

Nyhet som kanskje får størst betydning, er at InnoDB nå har fått støtte for fritekstsøk. Brukerne gis mulighet til å bygge fritekst-indekser og søke etter tekstbasert innhold lagres i InnoDB-tabeller.

Med versjon 5.6 skal MySQL på flere områder også få forbedret ytelse og skaleringsegenskaper.

InnoDB Buffer Pool Pre-loading Options tilbyr nye valgmuligheter for forhåndslasting av bufferpoolen til InnoDB, noe som skal redusere «oppvarmingstiden» etter en omstart.

Maksimalstørrelsen på «redo»-loggfilene til InnoDB økes fra 4 gigabyte til 2 terabyte. Dette skal bidra til bedre ytelse for applikasjoner som gjør mange endringer og oppdateringer i databasen, men også for langvarige transaksjoner.

Det loves bedre replikeringsytelse med Binlog Group Commit, som parallelt legger oppdateringer til binærloggen og deretter fullfører dem som en gruppe til binærloggen på lagringsmediet.

Programmeringsgrensesnittet Binlog API skal ifølge Oracle redusere pleksiteten utviklere står ovenfor når de skal integrere MySQL med både nye og eksisterende applikasjoner og datalagre.

Labs-utgaven av MySQL 5.6 er tilgjengelig her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.