Kommer Office for Linux?

Ryktene sier det skjer i 2014.

Kommer Office for Linux?
Er Linux blitt så kommersielt interessant at Microsoft vil lansere Office-pakken til plattformen? Bilde: Microsoft

Etter en konferanse om åpen kildekode i Brussel denne uken har ryktene begynt å svirre om at Microsoft jobber med en Office-lansering på Linux. I en blogginnlegg på Phoronix skriver Michael Larabel at Microsoft har blitt tvunget til å se på Linux-plattformen som følge av økt markedsandel for plattformen.

Larabel henviser til kilder som har informert han om at Microsoft tar et «seriøst blikk» på å lansere en full Office-utgave til operativsystemet til neste år. Det ventes også at Microsoft vil lansere Office til Android og iOS-plattformen. Men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Microsoft har per i dag ingen produkter til Linux, bortsett fra Skype. Om dette kan regnes med er heller usikkert, ettersom Microsoft kjøpte selskapet men det er et faktum at Linux-versjonen blir støttet og videreutviklet av programvaregiganten. Selskapet har også en Linux-avdeling som stort sett har jobbet med hypervisoren Hyper-V.

Ifølge Phoronix vil en Office-versjon for Android være den første «stabbesteinen» og danne grunnlaget for en eventuell Linux-versjon av den populære og markedsledende programvarepakken.

Påstandene om at Office blir sluppet til Linux er ikke bekreftet og det er selvsagt svært usikkert om dette blir en realitet. Men det kan være et fornuftig grep fra programvaregiganten: Flere offentlige etater har kastet seg over åpen kildekode for å få ned kostnadene til eksempelvis lisenser. Selv om markedsandelen til Linux er marginal (mellom 1 og 3 prosent), kan det være fornuftig for Microsoft å se til plattformen. At programvaregiganten har gått inn som sponsor på arrangementer med åpen kildekode som hovedtema blir også trukket frem frem for å underbygge Linux-ryktene.

    Les også:

Les mer om: