BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kommer omsider Google Drive?

Ryktene om nettskybasert lagringstjeneste har dukket opp igjen.

Bilde: engadget.com
28. sep. 2011 - 08:09

Tanken om å kunne bruke Googles servere som ekstern lagringsplass for filer har eksistert siden i alle fall 2004. På den tiden ble det gitt ut en utvidelse av Windows Explorer (Utforsker) som gjorde det mulig å montere Gmail som ekstern lagringsenhet på pc-en. Programvare ble kalt for GMail Drive og er fortsatt tilgjengelig, selv om den ikke har blitt oppdatert på sju år.

Et par år senere ble det klart at Google holdt på å lage en lagringstjeneste som etter alt å dømme ville hete GDrive. Men tjenesten ble aldri lansert. Årsaken skal ha vært at den rett og slett ikke var god nok.

Den siste uken har det dukket opp nye rykter om at Google vil tilby en lagringstjeneste. Etter alt å dømme skal den få navnet Google Drive.

Riktignok kan Google Docs i stor grad allerede brukes på denne måten, siden tjenesten tar imot stort sett alt det man måtte laste opp. Men tjenesten mangler blant annet synkroniseringsfunksjonalitet med ulike plattformer og enheter, noe som tilbyr av blant annet DropBox og Microsofts SkyDrive.

Google har også andre tjenester som er basert på opplasting og deling av filer. Dette inkluderer Google Music og bildetjenestene Picasa og Panoramio.

Et bilde av det som kanskje er en kommende lagringstjeneste fra Google.
Et bilde av det som kanskje er en kommende lagringstjeneste fra Google. Bilde: Johannes Wigand

Johannes Wigand, en konsulent innen sosial medier, gjengir i dette blogginnlegget et bilde av det han mener kan være Google Drive. Bildet er tatt under et Google-arrangement.

Ifølge TechCrunch har Google laget en ny versjon av lagringstjenesten, som nå brukes internt i selskapet. Den vil være basert på teknologien bak Google Docs, men vil integreres med ulike operativsystemer ved hjelp av systemspesifikke applikasjoner. Dette gjelder også for plattformer som Chrome OS og Android.

TechCrunch mener at Google Drive vil bli lansert innen ganske kort tid, men ser ikke ut til å ha noen konkret informasjon om dette.

Et annet spørsmål er om Google vil tilby betingelser som er attraktive nok til å konkurrere i det som ser ut til å bli et stadig mer konkurransepreget marked. For eksempel lover nykommeren Bitcasa å lagre alt du måtte laste opp av data for ti dollar i måneden. Tjenesten er foreløpig under begrenset betatesting.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.