BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kommer Windows 7 allerede til sommeren?

Microsoft stresser med å få klar oppfølgeren til Vista, og beta 1 skal være klar senest til jul.

17. sep. 2008 - 11:19

Windows 7, som neste utgave av Microsofts operativsystem foreløpig kalles, har ennå ikke kommet i noen betaversjon, men likevel hevdes det nå at Microsoft planlegger å lansere produktet allerede den 3. juni i 2009.

Det er Internetnews.com som bringer nyheten. Datoen skal være oppgitt i Microsofts interne kalender, men Internetnews.com oppgir ingen kilde til informasjonen.

Skulle datoen stemme, kommer Windows 7 nesten et halvt år før tidspunktet Microsoft tidligere har antydet. Flere ganger har selskapet sagt at det vil gå tre år tidspunktet Windows Vista ble tilgjengelig og tidspunktet når Windows 7 blir tilgjengelig. De fleste har til nå ment at en lansering tidlig i 2010 er mest sannsynlig.

Windows Vista ble tilgjengelig for en del kunder i november 2006. De øvrige måtte vente til januar 2007.

Den første betautgaven av Windows Vista ble gjort tilgjengelig for et begrenset antall mennesker utenfor Microsoft i slutten av juli 2005 - 16 måneder før lanseringen. De fleste er enige om at Windows Vista likevel ble sluppet for tidlig.

Det finnes foreløpig ingen betaversjon av Windows 7, og selv om det er ventet at den skal komme innen nyttår, spriker de spekulasjonene om når dette vil kunne skje.

Internetnews.com skriver i artikkelen at den første betaversjonen skal gjøres tilgjengelig for under den første dagen av Professional Developers Conference (PDC), som arrangeres i Los Angeles mellom den 27. og 30. oktober.

Analytikeren Michael Cherry i Directions on Microsoft, sier til Computerworld.com at Microsoft sannsynligvis vil dele ut den første betaversjonen til utviklerne som deltar under PDC-konferansen eller WinHEC-konferansen, som arrangeres i begynnelsen av november.

- Når så mange utviklere kommer sammen, vil du at de skal ta med seg noe hjem som de kan lege med. Microsoft vil ønske å gjøre mer enn bare å fortelle utviklerne om Windows, sier Cherry.

Analytikeren har størst tro på at Microsoft vil satse på WinHEC, som er den minste av de to konferansene.

Microsoft selv, ved Christina Storm, skriver dog i dette blogginnlegget i forrige uke at selskapets planer er å gjøre som vanlig, nemlig å tilby betaen til kunder som melder sin interesse på http://connect.microsoft.com.

Kommentatoren Mary-Jo Foley skriver på sin side i et innlegg at hennes kilder, som har bedt om ikke å bli navngitt, sier at Microsoft ikke planlegger å gjøre Beta 1 av Windows 7 tilgjengelig før i midten av desember.

Foley spekulerer likevel på om Microsoft før dette vil gi ut en mer uferdig utgave, en Community Technology Preview (CTP), før dette.

Microsoft-ansatte, samt en del eksterne partnere, skal nå ha tilgang til en versjon av Windows 7 som kalles M3 (Milestone 3) med build-nummeret 6780.

Selv om Microsoft kommer med Windows 7 Beta 1 i slutten av oktober, vil testperioden fram til juni-lansering være uvanlig kort, selv om Windows 7 ikke ventes å bli en like stor oppgradering som det Windows Vista var. Det er drøyt sju måneder mellom slutten av oktober og begynnelsen av juni.

Kommer betaversjonen derimot først i desember, blir betaperioden for Windows 7 ikke stort lenger enn de drøyt fem månedene Microsoft brukte på å videreutvikle Service Pack 1 til Windows Vista til en ferdig utgave.

Med bakgrunn i Microsofts historikk om forsinkede produkter, er spørsmålet 6-7 måneder er tilstrekkelig tid til å utføre bred testing av en ny Windows-utgave.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.