DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Kommunale ledere i Tromsø fratrer etter ulovlige IT-kjøp

Kommunale ledere i Tromsø kommune går fra jobbene sine etter brudd på regelverket i forbindelse med IT-anskaffelser.
Kommunale ledere i Tromsø kommune går fra jobbene sine etter brudd på regelverket i forbindelse med IT-anskaffelser. Foto: Diego Delso, CC BY-SA 4.0 , via Wikimedia Commons
15. mars 2021 - 14:48

To ledere i Tromsø kommune fratrer sine stillinger etter at et revisjonsselskap har avdekket brudd på regelverket om blant annet anskaffelser og avtaler.

Rapporten fra Komrev Nord viser brudd på delegasjons- og økonomireglementet, anskaffelsesregelverket og EØS-regelverket.

Det har også blant annet vært manglende politisk forankring og faglige råd har blitt satt til side, opplyser Tromsø kommune i en pressemelding mandag.

Blant annet ble det inngått en avtale om IT-tjenester til en total verdi av 35 millioner kroner uten anbud og tross innkjøpsfaglige råd – en avtale som senere ble terminert.

I tillegg ble det blant annet inngått samarbeid med Senja kommune om IT-tjenester i strid med reglene.

– Selv om kommunen i liten grad har blitt økonomisk skadelidende avdekker rapporten alvorlige brudd på viktige regler og ikke minst brudd på tilliten man er gitt som leder i kommunen. Selv om det har vært gjort i beste mening, skal det ikke forekomme, sier kommunedirektør Stig Tore Johnsen.

Begge er fortsatt ansatt i Tromsø kommune, men det er ikke avklart i hvilke roller de skal fortsette.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.