Drammen bibliotek skal gjennom en større digitaliseringsprosess, og får snart det som skal være verdens første skybaserte biblioteksløsning. Frank Baklid er digitaliseringssjef i kommunen. (Bilde: Kurt Lekanger, digi.no)
EKSTRA

Kommune får verdens første skybaserte bibliotekssystem. – Vi skal ikke sitte og bygge IT-systemer selv

Drammen kommune blir første kunde i verden med Axiell Quria, en skybasert plattform for digitale bibliotektjenester. 

DRAMMEN (digi.no): Drammen kommune har som mål å ligge langt fremme på digitalisering av tjenester til innbyggerne, og når Drammensbiblioteket i disse dager inngår en avtale med det svenske selskapet Axiell blir kommunen først ut i verden med et skybasert bibliotekssystem. Det er ikke uten grunn at kommunen nå omfavner denne typen «software-as-a-service»-løsninger (SaaS), noe vi skal komme tilbake til.

Løsningen biblioteket har valgt heter Axiell Quria, og vil ifølge digitaliseringssjef Frank A. Baklid og biblioteksjef Monica Nyhus i Drammen kommune gjøre det mulig å tilby helt nye tjenester for innbyggerne i kommunen, i tillegg til å forenkle arbeidshverdagen til de ansatte ved biblioteket. 

Axiell er blant verdens største leverandører av løsninger for biblioteker, skoler og museer, og har kunder i 55 land – og mer enn 3000 biblioteker verden over. Den nye Quria-løsningen vil bli rullet ut og testet ut i samarbeid med Drammensbiblioteket i løpet av sommeren, før den senere vil tas i bruk andre steder – i første omgang i Storbritannia. Drammen er altså pilotkunde på dette prosjektet.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Som Ekstra-medlem får du lese unike artikler på Tu.no og Digi.no hver uke.

Eksklusive artikler | Fordypning og innsikt | Rabatt på konferanser

månedlig

Kr 199
Kr 50 per uke
Prøv gratis
Første måned gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Spørsmål vedrørende abonnement? Kontakt oss på ekstra@digi.no

Allerede medlem?

Til toppen