TELEKOM

Kommuneallianse til Telenor

Får 70 kommuner på tråden i storavtale.

25. aug. 2011 - 08:03

Innkjøpsalliansen FK Nord har valgt Telenor som leverandør av taletjenester for mobil-, fast- og IP-telefoni de neste to årene, med mulighet for forlengelse til fire år. Avtalen har en verdi på om lag 75 millioner kroner årlig.

FK Nord er en innkjøpsallianse for fylkeskommunene Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag, Nordland og Finnmark, og inkluderer 70 kommuner. Avtalen omfatter også alle videregående skoler og tannklinikker i de fem deltakende fylkeskommunene, samt Fylkesmannsembetet i Nord-Trøndelag.

I tillegg til samtaleminutter omfatter avtalen innkjøp av mobile bedriftsløsninger og sikkerhetsløsninger, samt fri internringing innad i de fem fylkeskommunene, melder Telenor i en pressemelding torsdag.

–I valget av leverandør av taletjenester har vi vektlagt implementering, oppfølging, kvalitet og funksjonalitet som viktige parametere i tillegg til pris. Gjennom avtalen med Telenor har vi blant annet tilgang på døgnåpen kundeservice, eget kundeteam og lokal service gjennom Telenors forhandlerapparat, sier Roar Pedersen, innkjøpssjef i Nord-Trøndelag Fylkeskommune og ansvarlig for telefoniavtalen i FK Nord.

Avtalen åpner muligheter for implementering av Unified Communications, eller såkalt samordnet kommunikasjon.

–Vi ser at offentlig sektor i stadig større grad har fått opp øynene for hvordan moderne telefoni- og samhandlingsløsninger kan bidra til effektivisering av arbeidsprosesser. Vi ser frem til å være med på å videreutvikle kommunene i denne retningen, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.